Izdarot sastāva izvēli mačam pret Turciju, svarīgi būs pārliecināties par spēlētāju fizisko gatavību, tāpēc atsevišķi lēmumi, iespējams, būs jāpieņem tikai spēles dienā, svētdien preses konferencē pauda Latvijas izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Latvijas un Turcijas izlašu spēle 11. oktobrī plkst. 21:45 notiks "Daugavas" stadionā Rīgā. Tā būs pēdējā Latvijas valstsvienības mājas spēles gan šogad, gan visā 2022. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā.

"Mēs šobrīd gatavojamies savai spēlei un domājam par savu komandu. Turcijas izlases situācija kopvērtējuma tabulā nav temats, par ko mums būtu jādomā. Tam, kādi bija rezultāti abu komandu iepriekšējās savstarpējās spēlēs, nozīmes rīt nebūs. Ar jauno treneri Turcijas izlases rokrakstā ir redzamas zināmas izmaiņas. Ir nianses un akcenti, kas mums jāņem vērā. To, kāds ir mūsu plāns, mēs redzēsim rīt laukumā," pauda treneris.

"Pārliecības par Jāņa Ikaunieka iespējām doties laukumā vēl nav, taču šāda varbūtība nav liela. Tikmēr Pāvels Šteinbors mačam negatavojas. Liels pastiprinājums ir Vladislava Gutkovska atgriešanās ierindā pēc diskvalifikācijas. Iespējams, tikai rīt no rīta pieņemsim lēmumus par sastāvu, jo spēle pret Nīderlandi no komandas prasīja daudz. Saistītais jautājums ir par spēles taktiskajiem risinājumiem, tāpēc svarīgi būs sagaidīt, kādi būs spēlētāju fiziskie rādītāji pirms mača," izcēla Kazakevičs.

"Ja es rīt došos laukumā, domāšu par savu spēli un to, kā palīdzēt komandai. Man nav svarīgi, kas nāk pretī. Protams, ļoti vēlējos spēlēt pret Nīderlandi. It īpaši tāpēc, ka pirmā apļa savstarpējā mačā spēlēju ar traumu un nevarēju būt vislielākais palīgs. Ceru, ka man rīt būs divreiz vairāk spēka," preses konferencē pauda Gutkovskis. "Fiziski un gatavības ziņā jūtos ļoti labi. Klubā ir liela konkurence un rotācija. Koncentrējos uz saviem uzdevumiem un gaidu savas iespējas – gan klubā, gan izlasē."

Latvijas izlases galvenais treneris preses konferencē komentēja arī galvenā trenera maiņu Turcijas izlasē, pretinieku komandas centra aizsargu izvēli un Mariana Pahara lomu valstsvienībā.

PRESES KONFERENCES IERAKSTS: