Latvijas izlases nodemonstrētā pretspēle mačā pret Nīderlandes futbolistiem bija kvalitatīva, bet pozitīva rezultāta iegūšanai pietrūka tikai meistarības uzbrukumu noslēgumā, preses konferencē pauda Latvijas valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Kā ziņots, Latvijas nacionālā izlase 8. oktobrī "Daugavas" stadionā Rīgā tikās ar Nīderlandes valstsvienību 2022. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlē, piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 0:1 (0:1), taču nodemonstrējot saturīgu un cīņas gara bagātu sniegumu.

"Līdzīgi kā pirmā apļa spēlē Amsterdamā, izveidojām vairākas vārtu gūšanas iespējas. Pietrūka meistarības, lai tās izmantotu. Katra no iespējām bija citāda, taču noteikti esam apbēdināti, ka mums neizdevās gūt vārtus. Zinājām, ka pretinieks daudz kontrolēs bumbu, taču vēlējāmies, lai spēlējam mazliet augstāk un agresīvāk. Būtiski gan bija nosegt zonas starp līnijām, kur pretinieks spēlē labi, un mums izdevās piespiest viņus spēlēt caur malām. Tas mums bija izdevīgi, jo ļāva kvalitatīvāk nospēlēt aizsardzībā. Mūsu pretspēle bija kvalitatīva, un arī pretiniekiem atvēlēto vārtu gūšanas situāciju skaitā, ja salīdzina ar pirmo spēli Amsterdamā, ir progress," pēc spēles izteicās D. Kazakevičs.

"Pamatsastāvā tika izvēlēti tie, kuri izskatījās labākajā kondīcijā. Mārtiņa Ķigura un Alvja Jaunzema loma līdz šim nav bijusi tik liela, taču abi – gan nometnē, gan klubu rindās – ir sevi labi parādījuši. Viņi bija pirmā loģiskā izvēle, radoties problēmām ar sastāvu. Arī no spēles shēmas viedokļi viņi bija atbilstošākie mūsu spēles plānam," izcēla treneris, komentējot arī vienīgos ielaistos vārtus. "Ielaist vārtus no standartsituācijas uzreiz ir negatīvs moments, lai arī kopumā standartos šodien nospēlējām veiksmīgi."

"Tas, ko redzēju laukumā līdz otrā puslaika vidum, mani apmierināja. Tāpat bija nepieciešams balanss starp spēles atsvaidzināšanu un taktisko uzstādījumu saglabāšanu. Pirmo maiņu vēlējāmies veikt apmēram piecas minūtes ātrāk, tomēr spēle to neļāva. Cerējām uz iespējām spēles beigās," veiktās spēlētāju maiņas komentēja D. Kazakevičs.

Preses konferencē treneris komentēja arī Mārtiņa Ķigura sniegumu aizvadītajā spēlē, Nīderlandes izlases spēles stilu, agresivitātes līmeni Latvijas futbolistu darbībās un Pāvela Šteinbora iespējas piedalīties nākamajā mačā.

Nākamo turnīra spēli Latvijas izlase aizvadīs jau 11. oktobrī "Daugavas" stadionā pret Turciju, kas komandai būs noslēdzošā šīgada spēle savā laukumā.

PRESES KONFERENCES IERAKSTS: