Latvijas nacionālā izlase 8. oktobrī "Daugavas" stadionā Rīgā tikās ar Nīderlandes valstsvienību 2022. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlē, piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 0:1 (0:1), taču nodemonstrējot saturīgu un cīņas gara bagātu sniegumu.

Latvijas izlases vārtu drošība šajā mačā tika uzticēta Robertam Ozolam, kamēr Pāvels Šteinbors nebija paguvis atkopties no savainojuma un palika ārpus pieteikuma. Mačam pieteikts līdzīgu iemeslu dēļ nebija arī Jānis Ikaunieks, bet Vladislavs Gutkovskis šo spēli izlaida diskvalifikācijas dēļ. Pirmoreiz kopš pagājušā gada oktobra izlases sākumsastāvā laukumā devās Alvis Jaunzems un Mārtiņš Ķigurs.

Mača pirmajās minūtēs pie Latvijas izlases vārtiem bija vairākas bīstamas situācijas, tomēr Ozolam nopietni spēlē iesaistīties nenācās. Izturējusi viesu pirmos uzbrukumus, Latvijas izlase pati vairākas reizes atbildēja ar bīstamiem uzbrukumiem – pāri vārtiem sita Eduards Emsis, kamēr Andreja Cigaņika un Roberta Uldriķa raidījumi no lieliskām pozīcijām tika bloķēti. Pēc stūra sitiena 19. minūtē savu iespēju izmantoja Nīderlande, kad Ozolu pārspēja Dāvijs Klāsens.

Puslaika vidū vēl viena iespēja pēc lieliska Raivja Andra Jurkovska izrāviena pavērās Uldriķim, tomēr arī šoreiz raidījums tika bloķēts. Tikmēr Nīderlandes izlases bumbas kontrole puslaika otrajā pusē kļuva arvien izteiktāka, lai arī sitieni pa vārtiem tika veikti reti. Kad spēlē nācās iesaistīties Ozolam, viņš to darīja pārliecinoši. Tāpat arī laukuma spēlētāji vairākās epizodēs, pateicoties pašaizliedzīgai spēlei, likvidēja briesmas savu vārtu tuvumā.

Arī otrā puslaika ievadā abas komandas apmainījās ar bīstamiem uzbrukumiem – Nīderlandes izlase turpināja pārliecinoši kontrolēt bumbu un veidot izvērstas saspēles, bet laukuma saimnieki bija asi savos pretuzbrukumos. Pēcāk gan viesu komandai izdevās pie Ozola sargātajiem vārtiem izveidot vairākas spriedzes pilnas epizodes. Latvijas valstsvienība pārbaudījumus izturēja un lūkoja pēc iespējām saasināt situācijas pretinieku laukuma pusē.

Sākoties spēles pēdējo 20 minūšu nogrieznim, Latvijas izlasei un Ozolam joprojām bija daudz darāmā savu vārtu sargāšanā, kamēr pašiem uzbrukumu veidošanā nevedās. Jaunzema vietā desmit minūtes pirms cīņas beigām laukumā gāja Daniels Ontužāns, bet vēlāk cīņā iesaistījās arī Raimonds Krollis un Krišs Kārkliņš, kā arī Igors Tarasovs un Elvis Stuglis.

Mača kompensācijas laikā Latvijas izlase tika pie iespējas izpildīt stūra sitienu, pēc kura vārtus varēja gūt gan Tarasovs, gan Roberts Savaļnieks, tomēr viesus glāba sāncenšu vārtsargs un aizsargi.

Abu komandu pirmā apļa tikšanās reizē martā Amsterdamā pārāki ar 2:0 bija laukuma saimnieki.

Nākamo turnīra spēli Latvijas izlase aizvadīs jau 11. oktobrī "Daugavas" stadionā pret Turciju, kas komandai būs noslēdzošā šīgada spēle savā laukumā.

Ar pieciem punktiem septiņās spēlēs Latvijas izlase savā grupā ieņem piekto vietu, kamēr Nīderlande ar 16 punktiem ir līdere.

FOTO GALERIJA: