Latvijas U-21 izlases galvenais treneris Aleksandrs Basovs pēc ceturtdien izcīnītās uzvaras bija priecīgs par trim iegūtajiem punktiem, izceļot, ka jau pēc pāris dienām Izraēlā komandu gaida pavisam cita līmeņa pretinieks.

Kā ziņots, Latvijas U-21 izlase 7. oktobrī "Skonto" stadionā aizvadīja savu trešo spēli 2023. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, tiekoties ar vienaudžiem no Sanmarīno. Laukuma saimnieki svinēja uzvaru ar rezultātu 2:0 (1:0), kas bija komandas pirmais panākums šajā atlases ciklā, kā arī pirmā Latvijas U-21 izlases uzvara kvalifikācijas turnīros kopš 2016. gada oktobra.

"Man patika, kā mūsu spēlētāji darbojās uzbrukumā un kā kontrolēja spēli, tomēr nojautu, ka mums varētu būt problēmas ar realizāciju. Tā nebija ideāla, taču galvenais, ka momenti tika radīti. Liela problēma šodien bija veikums standartsituācijās, pie kā būs ar puišiem jāpiestrādā," pēc mača medijiem pauda A. Basovs. "Gaidījām, ka pretinieki būs kompakti aizsardzībā, ka viņi būs agresīvi. Spēlēšana kā pirmajam numuram mums nav ierasta. Situāciju kontrolējām, tomēr pie rezultāta 1:0 sajūta nebija komfortabla. Pēc otrajiem gūtajiem vārtiem bija vieglāk."

"Pirms mača par to, ka kvalifikācijas turnīros sen nebijām uzvarējuši, nerunājām. Katram bija jāveic savs darbs, jāspēlē līdz galam un ar pašatdevi – tad arī uzvara nāktu. Šis ir patīkams brīdis, bet tagad ejam tālāk. Liels prieks par Kristeru Lūsiņu, kuram šie gūtie vārti personīgi bija ļoti nepieciešami. Šobrīd mums ir liela konkurence uzbrukumā," piebilda A. Basovs.

"Spēlēt "Skonto" stadionā bija patīkami – līdzjutēji bija dzirdami, tie šeit ir tuvu laukumam. Tomēr katrs stadions, kur spēlējam mājas spēles, ir mūsu. Galvenais ir demonstrēt labu sniegumu un iepriecināt līdzjutējus. Patīkami, ka spēle ir redzama televīzijā – ir spiediens, ir interese. Tas ir normāli," izteicās treneris. "Puišiem ir svarīgs nepārtraukts atbalsts. Ir sava kritika, tomēr visu to esmu gatavs uzņemt es kā galvenais treneris."

Nākamo turnīra spēli Latvijas izlase aizvadīs jau 12. oktobrī izbraukumā pret Izraēlu.

"Izraēlas izlasei ir spēcīga komanda, esmu redzējis abas viņu līdzšinējās spēles, kurās izcīnītas uzvaras. Viņiem ir savs stils, futbols ir ātrs. Būs interesanti, kāds būs rezultāts viņu mačā pret Vāciju. Ir skaidrs, ka mums būs grūti un ka būs vairāk jāspēlē aizsardzībā. Liela loma būs mūsu pārejām no aizsardzības uzbrukumā, kā arī, protams, standartsituācijām," akcentēja treneris.