Latvijas WU-17 meiteņu izlase trešdien Turcijā otrajā un reizē arī noslēdzošajā 2022. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas kārtas turnīra spēlē cīnījās neizšķirti 2:2 (0:0) ar laukuma saimniecēm.

Turcijas izlase rezultātu atklāja 69. minūtē, taču četras minūtes vēlāk neizšķirtu atjaunoja Santa Sanija Vuškāne. Lai arī neilgi pēc tam mājinieces vēlreiz ieguva vadību, Latvijas komanda spēj izcīnīt dramatisku neizšķirtu – mača kompensācijas laika sestajā minūtē Vuškāne guva savus otros vārtus.

Latvijas izlases vārtsardze Madara Matrevica šajā spēlē prata atvairīt 15 sāncenšu sistas bumbas.

Pirms tam turnīrā Latvijas izlase ar 1:3 piekāpās Rumānijai, bet mūsu komandas pretinieču savstarpējais duelis noslēdzās neizšķirti 2:2. Latvijas izlase kopvērtējumā ierindojās savas apakšgrupas trešajā vietā.

Sacensības vienlaikus notiek gan pēc formāta, kāds ir UEFA Nāciju līgā, spēcīgākajām komandām spēlējot A līgā, bet rangā zemāk esošajām - B līgā, gan kā kvalifikācija 2022. gada finālturnīram. Latvijas izlase sacentās B līgas 5. apakšgrupā. Grupas uzvarētāja un labākā no otrās pozīcijas ieguvējām kvalificēsies spēcīgākajai jeb A līgai, no kuras būs iespēja izcīnīt vietu finālturnīrā. Kvalifikācijas otrā kārta tiks aizvadīta 2022. gada pavasarī. WU-17 izlasēm finālturnīrs ar astoņu komandu dalību nākamajā maijā notiks Bosnijā un Hercegovinā.