Trešdien, 15. aprīlī, Rīgas Olimpiskā sporta centra (OSC) futbola zālē (Grostonas ielā 6b) notika 2015. gada Rīgas Futbola akadēmijas jaunās sezonas atklāšanas pasākums. Tikmēr Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks satikās ar Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretāru Jāni Mežecki (attēlā).

Jauno Rīgas Futbola akadēmijas sezonu kopā ar Andri Ameriku atklāja Rīgas Futbola akadēmijas galvenais treneris Aleksandrs Starkovs, Latvijas nacionālās futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars, kā arī Rīgas domes un Latvijas Futbola federācijas pārstāvji. Pēc atklāšanas un fotografēšanas pasākuma visi Rīgas Futbola akadēmijas dalībnieki ķērās pie ievada treniņa un normatīvu kārtošanas OSC futbola hallē.

Jau ziņots, ka šogad Rīgas Futbola akadēmijas dalībnieki pārsvarā ir 13 līdz 15 gadus jauni (2002. - 2000. dzimšanas gads) dažādu Rīgas futbola klubu labākie audzēkņi. Nopietns darbs notiks arī ar 16 gadus (1999. dz.g.) jaunajiem futbolistiem, jo viņiem šovasar būs jāpārstāv Rīga Jaunatnes vasaras olimpiādē Valmierā.

 "Rīgas Futbola akadēmijas izveide sākotnēji bija mana ideja. Ņemot vērā, ka daži galvenie mūsu futbola dzīves organizatori saistīti ar to komandu, kuras devīze ir "Gods kalpot Rīgai!", viņi savulaik ierosināja, ka vajadzētu kaut ko darīt futbola labā Rīgā vairāk. Rīgas dome tiešā veidā nepalīdz profesionālām komandām, bet palīdz jauniešiem. Ļoti labi, ka tuvumā bija Aleksandrs Starkovs, kurš šodien ir mans kā Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka ārštata padomnieks. Tāpēc mēs šo ideju – Rīgas futbola talantu akadēmiju - pagājušajā gadā realizējām dzīvē.

Esmu gandarīts, ka Rīgas Futbola akadēmijas ideja šodien ir atradusi eksistences veidu un formu, un – pats galvenais – atradusi arī cilvēkus, kuri ir gatavi to uzņemties. Tāpēc man ir jāsaka liels paldies gan Aleksandram Starkovam, gan Vladimiram Žukam, gan arī visai Latvijas Futbola federācijai kopumā par to, ka šajā situācijā esam atraduši veidu, kā sadarboties.

No savas puses es piesaistīju Rīgas brīvostu kā vienu no galvenajiem reklāmdevējiem. Pirmais gads bija pārbaudes gads. Šogad es teiktu, ka devīze "Gods kalpot Rīgai un futbolam!" ir tas, dēļ kā ir vērts strādāt un ieguldīt līdzekļus!" intervijā LFF.lv izteicās Andris Ameriks.

Iepriekšēja gadā Rīgas Futbola akadēmijas ietvaros tika aizvadītas 32 nodarbības, kurās piedalījās 82 jaunie futbolisti no daudziem Rīgas pilsētas futbola klubiem, piemēram, Rīgas Futbola skolas, JFC Skonto, FS METTA, Šitika Futbola skola, JDFS Alberts, SK Supernova.

Rīgas Futbola akadēmijas dalībnieki veiksmīgi startēja LFF Futbola akadēmijas rīkotajos reģionālo izlašu turnīros Rīgas izlases komandu sastāvos un pārstāvēja Rīgas pilsētu vairākās Latvijas jaunatnes izlasēs. Tiek plānots, ka šī gada rudenī Rīgas Futbola akadēmijas komandas piedalīsies arī kādā prestižā turnīrā ārzemēs, sacenšoties ar labākajiem sava vecuma spēlētājiem Eiropā.

"Mums akadēmijā ir izveidojies lielisks treneru kolektīvs un izveidojusies ļoti laba sadarbība ar Rīgas futbola klubiem. Tāpēc varu teikt, ka šogad darbs būs vēl produktīvāks un interesantāks," norāda Rīgas Futbola akadēmijas galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.


Sadarbībā ar Rīgas domi
Latvijas Futbola federācija
FOTO - Latvijas Futbola federācija / Rīgas Futbola akadēmija