Septembra pēdējā dienā bērnu un jauniešu centrā "Laimīte" notika Latvijas Speciālās olimpiādes (LSO) finālsacensības apvienotajā futbolā meitenēm. Sacensībās piedalījās piecas komandas, izspēlējot vienu apli.

Nepārspēta šajā turnīrā palika Smiltenes novada speciālās pamatskolas komanda. Sīva cīņa norisinājās starp Lielplatones pamatskolu-atbalsta centru un Upesgrīvas speciālo pamatskolu, kur spēle noslēdzās ar rezultātu 1:1. Līdz ar to Upesgrīvas skolas komanda ieguva godpilno otro vietu, bet Lielplatones skolas meitenes ierindojās trešajā vietā.

Pirmās trīs komandas tika ierindotas A grupā, savukārt ceturtās un piektās vietas ieguvējas - B grupā, kur spēcīgākā bija Sveķu skola, aiz sevis atstājot Tukuma novada speciālo pamatskolu.

Uzvarētāju komandas tika apbalvotas ar kausiem un medaļām, kuras bija sarūpējusi LSO, kā arī katra komanda saņēma balvā piecas futbola bumbas. Sportistes sveikt bija ieradušies arī pārstāvji no Latvijas Futbola federācijas - valdes locekle Viktorija Mihaļčuka un ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks. Katra komanda balvā no LFF saņēma vārtsarga cimdus.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Speciālā olimpiāde