Noslēdzoties Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidenta Džanni Infantīno darba vizītei Latvijā, 2. oktobrī pasaules vadošās futbola organizācijas galva tikās ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) vadītāju Artūru Tomu Plešu.

Tikšanās reizē LFF pārstāvēja prezidents Vadims Ļašenko, pirmais viceprezidents Sergejs Kovaļovs un ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks.

Tikšanās laikā diskutēts par sporta infrastruktūras nozīmi reģionālās attīstības sekmēšanā un iedzīvotāju dzīves kvalitātes veicināšanā. Ministrs Plešs vērsa uzmanību uz VARAM līdzdalību, atbalstot tādus pašvaldību projektus, kuru mērķis ir veicināt vietējās kopienas pieejamību pakalpojumiem, tostarp fiziskām aktivitātēm, sporta pasākumiem un kvalitatīvai interešu izglītībai.

"Futbola infrastruktūras attīstības jautājumi reģionos ir sastāvdaļa, bez kuras plānveidīga un iedarbīga šī sporta veida izaugsme valstī nav iedomājama. Paldies ministram par uzņemšanu un kvalitatīvo sarunu, kurā nešaubīgi saklausījām VARAM gandarījumu par līdzšinējo un tālāko abu pušu sadarbību," izceļ V. Ļašenko, atklājot, ka tuvākajās nedēļās gaidāma VARAM konkursa izsludināšana par futbola infrastruktūrai novirzāmā valsts finansējuma izlietošanu. "Ministrs pauda pārliecību, ka šāda futbola infrastruktūras atbalsta programma no VARAM puses turpināsies arī nākamajos gados."

Tikšanās laikā pārrunāti arī citi ar nozari saistīti jautājumi, piemēram, digitālo risinājumu izmantošana sportā un video tiesneša asistenta sistēmas ieviešanas process Latvijā.

"Nav šaubu, ka sports ir neatņemama sabiedrības ikdienas dzīves sastāvdaļa, un dažāda mēroga sporta infrastruktūras objekti – stadioni, manēžas vai sporta laukumi – sniedz būtisku devumu gan reģionālajai ekonomikai, gan nacionālajai tautsaimniecībai un starptautiskai atpazīstamībai. Piemēram, ar ministrijas atbalstu atjaunotais Jāņa Daliņa stadions Valmierā jau pulcējis prāvu skaitu sporta profesionāļu un entuziastu uz dažāda veida pasākumiem, savukārt Alūksnē uzsākta jauna Izglītības un sporta centra celtniecība, ko arī palīdzam realizēt, lai novada iedzīvotājiem un viesiem būtu iespēja mācīties, trenēties un izklaidēties modernās telpās. Arī citviet darba priekšā vēl daudz, taču, lai veiksmīgāk attīstītu sporta infrastruktūru Latvijas reģionos, citu valstu pieredze un starptautisks atbalsts noder vienmēr," pauž ministrs Plešs.

Kā ziņots, vizītes laikā FIFA prezidents tikās ar Latvijas Republikas Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu, apciemoja vairākus Latvijas futbola infrastruktūras objektus un apmeklēja "Optibet" Virslīgas čempionāta spēli Slokas stadionā.

Šī bija pirmā reize vēsturē, kad Latvijā viesojās pasaules vadošās futbola organizācijas prezidents.

Materiālis tapis sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju