Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Džanni Infantīno 2. oktobrī vizītes laikā Rīgā sarunā ar medijiem izcēla nepieciešamību pēc moderna futbola stadiona, lai Latvijas futbols varētu spert nākamo attīstības soli uz priekšu.

Vizītes laikā FIFA prezidents ticies ar Latvijas Republikas Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu, apciemo vairākus Latvijas futbola infrastruktūras objektus, apmeklē "Optibet" Virslīgas čempionāta spēli Slokas stadionā, kā arī tiekas ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) vadītāju Artūru Tomu Plešu.

"Paldies par uzaicinājumu un laipno uzņemšanu – gan LFF, gan futbola sabiedrības un valdības pārstāvjiem. Šo divu dienu tikšanās man nepārprotami rāda, ka šī ir futbola valsts, ka futbols šeit ir sporta veids numur viens. Futbols Latvijā turpina attīstīties. Pateicoties LFF darbiem, kā arī federācijas sadarbībai ar valsti un pašvaldībām, tiek realizēti vairāki lieliski projekti, it īpaši infrastruktūras jomā. Tie sniegs futbolam jaunu attīstības impulsu," sestdien pauda D. Infantīno. "Tas, ko Latvija un tās futbols ir pelnījis, ir nacionāla līmeņa moderns futbola stadions. Visas iesaistītās puses, kas piedalītos šāda projekta realizēšanā - LFF, valsts, pašvaldība un starptautiskie partneri -, apzinās milzīgos ieguvumus no pasaules līmeņa futbola mītnes šajā pilsētā. Tā ir absolūta nepieciešamība, lai Latvijas futbols spertu nākamo soli uz priekšu."

"LFF jaunā vadība ir izcēlusies ar aktīvu un enerģisku darbu daudzos futbola attīstības virzienos. Tiek realizēti infrastruktūras un izglītības projekti, tiek ieguldīts spēlētāju un treneru attīstībā. Redzu, ka ar lielāku vietējo palīdzību no malas Latvijas futbola attīstībai nav nekādu robežu," izcēla FIFA prezidents.

"Paldies FIFA prezidentam par Latvijas apciemošanu. Tas ir liels gods – parādīt, kā mēs strādājam un attīstāmies. Esam aplūkojuši vairākus esošos un topošos futbola infrastruktūras objektus, esam aizvadījuši ļoti saturīgu tikšanos ar Ministru prezidentu, kurš ir gatavs mums palīdzēt arī turpmāk. Visur, kur viesojamies, izjūtam no futbolā iesaistītajiem cilvēkiem pozitīvas emocijas. Tas ir pats galvenais. Tas ir iemesls, kāpēc futbols ir sporta karalis," izteicās LFF prezidents Vadims Ļašenko.

Šī ir pirmā reize vēsturē, kad Latvijā viesojas pasaules vadošās futbola organizācijas galva.