Ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) finansējumu un sadarbībā ar Rīgas domi ceturtdien, 30. septembrī, Rīgas Ostvalda vidusskolas laukums ieguvis jaunu un modernu futbola spēlēšanai piemērotu segumu, kur varēs trenēties gan bērni, gan pieaugušie.

Konkrētajā vidusskolā mākslīgā seguma laukums tika ieklāts jau iepriekšējā gadudesmita sākumā, bet tagad ieklāts jauns, mūsdienīgs "FIFA Quality" standartam atbilstošs lielā izmēra futbola laukuma segums. Tas ir viens no nedaudzajiem lielā izmēra laukumiem Rīgā. Pašvaldība finansēja vecā laukuma seguma noņemšanu un pamatnes sagatavošanu, bet Latvijas Futbola federācija sagādāja jaunu laukuma segumu, kā arī kvalitatīvus un drošus stacionārus futbola vārtus.

Laukuma atklāšanas laikā LFF vadība ar pašvaldības pārstāvjiem apsprieda infrastruktūras objekta tālākos attīstības plānus. Tā, piemēram, ir skaidrs, ka Latvijas čempionāta maču uzņemšanai pilnvērtīgā kvalitātē nepieciešams uzlabot un labiekārtot spēlētājiem paredzētās ģērbtuves.

Šobrīd laukuma galvenais nomnieks ir viena no Latvijā skaitliski kuplākajām futbola akadēmijām FK "Dinamo Rīga", infrastruktūras objektu ikdienas mācību procesā aktīvi izmanto skolas audzēkņi.

FOTO GALERIJA: