Ņemot vērā, ka komandu gaida divas spēles savā laukumā, valstsvienības oktobra nometnē jau laicīgi plānots mazāks izsaukto spēlētāju skaits, izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs izteicās ceturtdien notikušajā preses konferencē pirms 2022. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra mačiem pret Nīderlandi un Turciju.

Latvijas izlases spēles pret Nīderlandi un Turciju notiks attiecīgi 8. un 11. oktobrī "Daugavas" stadionā Rīgā. Abu maču sākuma laiks – 21:45. Biļetes pieejamas ŠEIT.

"Šajā nometnē diemžēl nevaram rēķināties ar Kristeru Toberu, kurš ar aktuālo savainojumu vēl nav ticis galā. Intensīvu veseļošanās procesu iziet Jānis Ikaunieks, pie kura tikko biju Somijā kopā ar sporta direktoru Marianu Paharu. Tikāmies ar pašu Jāni un viņa kluba pārstāvjiem. Mums ir laiks, lai cerētu uz pozitīvu dinamiku viņa atjaunošanās procesā pēc traumas," skaidroja treneris. "Situācija saistībā ar centra aizsargiem, ja salīdzinām ar iepriekšējo nometni, ir līdzīga. Labākā kondīcijā vajadzētu būt Mārcim Ošam, jo viņš ir atgriezies pilnvērtīgā treniņu procesā. Līdz pirmajai spēli daudz labākā kondīcijā būs arī Antonijs Černomordijs. Ņemot vērā, ka mums priekšā ir tikai divas spēles, turklāt abas mājās, neizskatījām iespēju šajā pozīcijā iekļaut vēl kādu papildus spēlētāju. Kopumā šai nometnei jau laicīgi gatavojām mazliet mazāku izsaukto spēlētāju skaitu. Ja visi izsauktie būs veseli, papildus nevienu vairs sastāvā neiekļausim. Daniela Ontužāna un Renāra Varslavāna gadījumā redzam, ka viņiem šobrīd būtu lielāks ieguvums no prakses Latvijas U-21 izlases sastāvā."

"Latvijas izlases spēlētāju vidū vakcinēto un nevakcinēto futbolistu īpatsvars ir aptuveni vienāds, bet treneru korpusā situācija ir labāka – ja nemaldos, vakcinēti vai pārslimojuši ir visi. Iespējams, ir kāda viena persona, kas vēl nav šajā sarakstā. No vienas puses tā ir sensitīva un individuāla tēma, bet no otras puses ir jāsaprot, ka nevakcinēto spēlētāju vai treneru štāba locekļu iespējas tuvākajā nākotnē strādāt bez sarežģījumiem kļūs arvien mazākas," izteicās D. Kazakevičs. "Mēs gribētu lielāku vakcinēto spēlētāju īpatsvaru izlasē, tomēr situācija attēlo to, kas ir redzams visā sabiedrībā. Turpināsim ar spēlētājiem runāt par šo tēmu. Ceru, ka jaunais valdības regulējums būs motivējošs apstāklis, lai novembra nometnē vakcinēto spēlētāju īpatsvars izlasē būtu lielāks."

Preses konferencē D. Kazakevičs komentēja principus, kā izlašu iekšienē tiek diskutēts par spēlētāju izvēli izsaukšanai uz valstsvienībām, Vācijā spēlējošā Čebraila Makrecka nostāju par Latvijas pārstāvēšanu un Mārtiņa Ķigura iespējas iegūt vietu sastāva rotācijā.

PRESES KONFERENCES IERAKSTS: