BFC "Daugavpils" komanda trešdien Slokā, debitējot UEFA Jaunatnes līgas sacensībās, ar rezultātu 0:4 (0:2) zaudēja FC "Minsk" vienībai no Baltkrievijas.

Pirmajā puslaikā viesi Ņikitu Šaraņinu pārspēja ar precīziem sitieniem 27. un 34. minūtē, bet otrajā puslaikā bumba daugavpiliešu vārtos pabija arī 58. un 68. minūtē. Divreiz precīzs bija Daniils Dušeuskis.

Abas komandas sacenšas UEFA Jaunatnes līgas nacionālo čempionu zara pirmajā kārtā. Atbildes spēle paredzēta 20. oktobrī Minskā.

Šī pāra uzvarētājs novembrī otrajā kārtā tiksies ar Ziemeļmaķedonijas "Shkëndija" un Splitas "Hajduk" no Horvātijas pāra spēcīgāko komandu. Kopumā astoņas komandas, kas pārvarēs abas nacionālo čempionu zara kārtas, nopelnīs iespēju sacensties ar komandām, kas spēkojas UEFA Čempionu līgas zarā (pieaugušo turnīrā startējošo klubu jauniešu komandas).

Vietu turnīrā BFC "Daugavpils" nopelnīja, pateicoties pērn iegūtajam titulam Latvijas jaunatnes čempionāta U-18 Elites grupā. Šī ir trešā reize vēsturē, kad Latvija ir pārstāvēta Eiropas prestižākajā klubu futbola turnīrā jauniešiem.

Foto: BFC "Daugavpils"