Latvijas Futbola federācija (LFF) sadarbībā ar futbola un izklaides halli "Playoff Arena" organizē īpašu futbola festivālu sēriju Rīgas pašvaldības pirmsskolas un vispārizglītojošajām iestādēm, dodot iespēju bērniem sportiskā futbola atmosfērā pavadīt kvalitatīvu kopīgo laiku un, iespējams, tuvāk iepazīst šī sporta veida burvību.

Festivāla pasākumos piedalīsies 28 Rīgas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes, kā arī vairākas vispārizglītojošās skolas ar saviem 2.-3. klašu audzēkņiem. Ņemot vērā valstī esošo epidemioloģisko situāciju, festivāla pasākumi katrai bērnu grupai notiks atsevišķi, jauniešiem savstarpēji nekrustojoties.

Festivāla pasākumi "Playoff Arena" telpās ilgs no 28. septembra līdz 17. novembrim.

LFF vērtējumā šāda festivāla piedāvāšana bērnudārzu un skolu audzēkņiem kalpos gan futbola popularizēšanas, gan veselīgas nācijas veidošanas mērķiem, jo bērniem pandēmijas apstākļos ir samazinājies ikdienas sporta aktivitāšu īpatsvars. LFF ar savām iespējām vēlas nodrošināt bērniem iespēju turpināt būt sportiskiem un aktīviem.

"Ar īpašām rūpēm un iecerēm par fizisko nodarbību regulāru pieejamību bērniem tika izstrādāta LFF bērnudārzu programma, palīdzot radīt drošu un sportisku vidi bērnu izaugsmei. Diemžēl Covid-19 ieviesa pamatīgas izmaiņas arī šīs programmas plānos. Joprojām gaidām to mirkli, kad varēsim uzsākt programmas realizēšanu visos iesaistītajos bērnudārzos," pauž LFF Futbola attīstības un sieviešu futbola nodaļas vadītāja Ņina Travkina. "Kamēr gaidām tam piemērotus apstākļus, gribam izmantot iespēju organizēt mūsu bērniem, kuri jau sen ir noilgojušies pēc sporta festivāliem un svētkiem, iespēju aktīvi pasportot un iegūt pozitīvas emocijas. Tas noteikti stiprina gan bērna psihoemocionālo stāvokli, gan imunitāti, gan iedod pozitīvu lādiņu pedagogiem un audzinātājiem. Raugāmies uz šo iniciatīvu un aktivitātēm ar cerību, ka tas palīdzēs ilgtermiņā ieviest futbolu katrā pirmsskolas izglītības iestādē un skolā. Jo sportiskāki bērni, jo veselīgāka nācija un gaišāka nākotnē."

Daļa no festivāla pasākumiem iekļausies starptautiskās UEFA "Grassroots" futbola nedēļas ietvaros.

Idejas realizēšana tiek finansēta no UEFA "HatTrick" skolu futbola programmas un līdzekļiem, kas iegūti Latvijas Komandu sporta spēļu asociācija (LKSSA) izsludinātajā konkursā "AS "Latvenergo" atbalsts konkurētspējas un masveidības veicināšanai bērnu un jauniešu komandu sporta spēlēs".