Pēc savas pirmās spēles Latvijas izlases galvenā trenera amatā Romāns Kvačovs sniedza komentāru par FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas maču pret Austriju.

"Vispirms vēlos pateikties visiem līdzjutējiem, kuri ieradās uz spēli klātienē mūs atbalstīt. Paldies arī visiem cilvēkiem, kuri vēroja spēli pie TV ekrāniem un citiem ekrāniem. Tas tomēr ir svarīgi, mēs jūtam šo atbalstu. Otrkārt - vēlos apsveikt visus ar vienu vēsturisku panākumu - pirmo reizi Latvijas sieviešu futbola vēsturē izlase spēlē FIFA Pasaules kausa kvalifikācijā. Runājot par pašu spēli, mums, manuprāt, izdevās tiešām labs pirmais puslaiks. Viss, ko plānojām, slīpējām treniņos - gandrīz viss no tā sanāca. Izdevās gūt labus vārtus un kopumā diezgan zolīdi izskatīties pret tik spēcīgu pretinieku pirmajā puslaikā. Labi spēlējām vidējā aizsardzības blokā ar regulāriem pretuzbrukumiem caur flangiem. Manuprāt, pirmajā puslaikā mums tas izdevās ļoti labi. Runājot par otro puslaiku, laikam jāsaka, ka tad jau gan priekšplānā izvirzījās pretinieču individuālās meistarības pārākums un lielāka pieredze šāda līmeņa mačos. Tāpēc beigās arī tāds rezultāts," norādīja treneris.

"Kad spēka paliek aizvien mazāk un mazāk, no tā cieš arī koncentrēšanās spējas. Droši vien otrajā puslaikā tā arī bija - fizisks nogurums veicināja tehniski-taktiskas kļūdas. Un pretinieces tās pietiekami veiksmīgi izmantoja. Tur ir divi faktori - gan mūsu spēlētāju nogurums, gan tas, ka pretinieces spēlēja patiešām ļoti labi un aktīvi - ar degsmi, ar citiem ātrumiem. Pirmajā puslaikā viņas droši vien mūs arī nedaudz nenovērtēja. Bet otrajā puslaikā austrietes kāpināja tempu, un mums bija grūti izsekot viņu piedāvātajiem izaicinājumiem," R. Kvačovs pauda savu viedokli par otrajā puslaikā notikušo.

"Man nepatīk izcelt atsevišķas spēlētājas. Var izcelt visu kolektīvu, visas meitenes. No treniņnometnes sākuma līdz šodienai visu laiku darbojamies kā viena komanda. Es kā treneris jūtu meiteņu atbalstu. Ceru, ka arī viņas jūt manu atbalstu. Skaidrs, ka tikai kopā mēs varam gūt panākumus."

"Kopumā skaidrs, ka Austrija ir viena no labākajām komandām Eiropā. Ja paskatāmies uz viņu sastāvu, ir acīmredzami, ka tur ir pietiekami daudz spēlētāju, kuras ikdienā spēlē Eiropas augstākā līmeņa klubos. No visas komandas viņiem ir tikai piecas meitenes no Austrijas čempionāta, pārējās maizi pelna ārzemēs, diezgan nopietnos klubos. FIFA rangā šī komanda ir 21. vietā visā pasaulē. Mēs esam 102. vietā... Spēles stila ziņā es Austriju salīdzinātu ar Zviedriju - fizisks futbols, daudz kustības bez bumbas, daudz darbības viens pret vienu un ļoti ātras pārejas no aizsardzības uzbrukumā un otrādi. Šovakar spēlējām ar vienu no Eiropas labākajām komandām," treneris paskaidroja Latvijas izlases piektdienas pretinieču spēku.

"Domāju, šī spēle mums pietiekami labi parādīja, pie kādiem spēles elementiem mums pastiprināti jāstrādā, lai uzlabotu savu sniegumu. Nākamais mačs mums ir ar Ziemeļīriju, tā ir nedaudz cita stila komanda, tur mūs gaida vēl vairāk divcīņas. Klasisks britu futbols, piespēles pa gaisu, jo vairāk divcīņu - jo labāk. Kā zināms, britu futbols vairāk balstās fiziskā spēlē: presingā, divcīņās, atlētiskā cīņā. Šī mums bija vērtīga pieredze - gan spēlētājām, gan treneru korpusam. Skaidrs, ka cipari uz tablo neglaimo, bet pirmajā puslaikā pozitīvu lietu bija vairāk nekā negatīvu. Otrajā puslaikā latiņu vairs neizdevās noturēt. Mācīsimies no tā!"