Piektdien, 17. septembrī, Latvijas sieviešu izlase uzsāka jauno kvalifikācijas ciklu. 2023. gada FIFA Pasaules kausa kvalifikācija bija jāsāk ar spēli mājās pret vienu no grupas favorītēm Austriju. Viktorija Zaičikova ar precīzu sitienu dāvāja Latvijai vadību, taču pirmo puslaiku austrietes uzvarēja ar 2:1. Otrā puslaika beigās Latvijas aizsardzība zaudēja līdzšinējo modrību un galu galā piedzīvots zaudējums ar 1:8.

Latvijas izlases galvenais treneris Romāns Kvačovs, debitējot pie valstsvienības grožiem, sākumsastāvā veica vairākas izmaiņas salīdzinājumā ar ierasto sastāvu. Austrijā sekmīgi spēlējošā Sandra Voitāne spēlēja kā labās malas aizsardze, centra pussardžu pozīciju līdzās Karlīnai Miksonei ieņēma Arta Luīze Lubiņa, uzbrukuma smailē iespēja tika dota liepājniecei Signijai Šenbergai. Šajā spēlē izlasē debitēja Evelīna Freidenfelde un Juta Buklovska.

Mača ievadā austrietes vairāk kontrolēja bumbu, taču ar regulāriem pretuzbrukumiem pretinieces pabrīdināja arī latvietes. Sevišķi aktīva kreisajā flangā bija Olga Ševcova. Savukārt pēdējo robežu šoreiz droši sargāja Enija Anna Vaivode, vairākkārt glābjot mūsu valstsvienību no droša vārtu zaudējuma.

Līdzīgi kā pirms diviem gadiem sāktajā EČ kvalifikācijas ciklā, arī šoreiz scenārijs līdzīgs - Anastasijas Ročānes tāla piespēle pāri puslaukumam, bumba pretinieču soda laukumā un viena no mūsu futbolistēm negaidīti gūst vārtus. Pirms diviem gadiem pret titulēto Zviedriju to paveica Olga Ševcova, piektdienas vakarā tas izdevās Viktorijai Zaičikovai. Jūras pusei tuvākajos vārtos ielidojusi bumba liecināja par liepājnieciski vētrainu sākumu - Latvija negaidīti izvirzījās vadībā.

Drīz vien austrietes panāca izlīdzinājumu - pie Vaivodes atsistās bumbas pirmā bija pretinieču spēlētāja, nevis kāda no mūsu aizsardzēm. Pirmā puslaika vidū viesu komanda pārņēma arī vadību rezultātā, bet puslaika izskaņā spēle jau bija izlīdzinājusies.

Pēc pārtraukuma austrietes steidzās nokārtot spēles iznākumu un dubultot pārsvaru. Jāatzīst, ka otrā puslaikā mūsu komandai pakāpeniski izsīka spēki, un mača galotnē Vaivodes vārtos sabira vairākas bumbas. Galu galā Latvija piedzīvoja neveiksmi ar 1:8.

Tagad komanda gatavosies nākamajai kvalifikācijas cikla spēlei - 21. septembrī viesos gaida Ziemeļīrijas eksāmens.

FOTO GALERIJA: