Latvijas Gada balvas sportā par mūža ieguldījumu saņēmējs Miķelis Rubenis izdevis savu jaunāko grāmatu, kurai dots nosaukums "Gods kalpot sportam".

Grāmatā apkopoti pēdējos gados tapuši M. Rubeņa materiāli par dažādām Latvijas un pasaules sporta personībām. Galvenokārt – par cilvēkiem, kas nepiedalās pašā sporta notikumā kā sportisti, bet ir ap tiem.

"Kad es kā sporta žurnālists amatieris ieminējos profesionālajam rakstniekam Ērikam Hānbergam par ideju, pēdējo piecu gadu laika sprīdī jau publicētos (un arī nepublicētos) stāstiņus par sporta cilvēkiem, kuri nepiedalās cīniņos par medaļām un prēmijām, taču bez viņu tiešas līdzdalības sportā nenotiek nekas, ielikt cietos vākos ar nosaukumu "Gods kalpot sportam", rakstnieks mani iedrošināja, ka šī tēma laikam gan vēl nav īpaši skarta," grāmatas ievadā norāda autors. "Imanta Ziedoņa vārdiem runājot, visi šie sportam tik tuvie ļaudis ir kā garaiņi, kas veicina sporta notikumu katla vārīšanos. Jeb precīzāk – tie ir treneri, tiesneši, žurnālisti, statistiķi u.c., visi viņi stāv arī sporta noteikumu sardzē."

Grāmata izdota apgāda "VESTA-LK" sērijā "Laika Grāmata". Interneta tirdzniecībā tā pieejama ŠEIT.

Grāmata tapusi ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstu LFF simtgades svētku ietvaros.

M. Rubenis ir ilggadējs sporta darbinieks un apskatnieks, savulaik viens no vadošajiem sava reģiona futbola tiesnešiem. Sarakstījis vairāk nekā desmit grāmatas, tai skaitā mācību līdzekļus futbola tiesnešiem.