Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas jaunā, 2021. gada, sezona startēs šajā nedēļas nogalē. Kā pirmais pasākums šosezon paredzēts reģionālo izlašu turnīrs U-14 vecuma grupā (2007. gadā dzimušiem bērniem). Šī būs jau desmitā sezona, kad LFF Futbola akadēmijas ietvaros tiek centralizēti strādāts ar talantīgākajiem savas paaudzes futbolistiem Latvijā.

Akadēmijas pasākumus organizē Latvijas Futbola federācija ar mērķi pilnveidot jauno futbolistu tehnisko meistarību un taktisko izpratni. Septembrī U-14 vecuma turnīram sekos arī U-13 reģionālo izlašu sacensības, bet oktobrī abiem vecumiem paredzētas divas nometnes ar talantīgāko spēlētāju pulcēšanu.

"Visupirms jau mums ir liels prieks par to, ka šis projekts beidzot atsākas. Epidemioloģiskās situācijas dēļ nevarējām sākt LFF Futbola akadēmiju jau aprīlī, kā tas notika pirms pandēmijas. Ļāvām komandām "ieskrieties" jaunatnes čempionātā, izjust spēļu režīmu, iešūpoties, tāpēc vēl nesteidzāmies ar nometņu rīkošanu vasarā. Tagad, kad spēlētājiem bija iespēja uzņemt formu, apliecināt sevi laukumos, ir īstais laiks reģionālo izlašu turnīriem," norāda akadēmijas galvenais treneris Aleksandrs Jeļisejevs.

Viņš uzsvēra, ka šogad reģionālās programmas izmaiņu iespaidā visos reģionālajos turnīros piedalās pa piecām komandām: Rīgas, Kurzemes, Zemgales, Vidzemes un Latgales izlases. Katras reģiona izlases delegācijas sastāvā ir 18 cilvēku (pa 16 futbolistiem un 2 treneriem). Katrai komandai vienā turnīrā būs pa četrām spēlēm. Savukārt oktobra nometnēs piedalīsies pa 40 labākajiem sava vecuma spēlētājiem no Latvijas, trenējoties augstas konkurences apstākļos kvalificētu treneru uzraudzībā.

"Tāpat vēlos izcelt, ka trīs reģionos - Rīgas, Vidzemes un Zemgales - mums ir treneri bez papildus darbiem. Astoņus gadus esmu LFF Futbola akadēmijas projektā, vienmēr esam runājuši par to, ka tā būtu labi, bet tagad beidzot izdevies to arī īstenot. Iepriekš ar reģionālajām izlasēm strādājušie treneri savu darbu darīja teicami, profesionāli un ar degsmi. Taču tagad šajos reģionos izlašu treneri strādās ar puišiem un domās par viņu attīstību visu laiku, nevis tikai Futbola akadēmijas sabraukumu laikā. Tā ka šajā aspektā man personīgi ir liels gandarījums par soli uz priekšu," pauda A. Jeļisejevs.

Pandēmijas ierobežojumu dēļ šosezon plānoto pasākumu skaits ir būtiski mazāks nekā iepriekš, tāpat loģistikas dēļ zem jautājuma ir arī plānotās starptautiskās pārbaudes spēles, kas iepriekš bija viens no LFF Futbola akadēmijas stūrakmeņiem katrā sezonā, dodot mūsu jauniešiem iespēju samērot spēkus ar vienaudžiem no citām valstīm un futbola kultūrām, kā arī ar spēcīgu ārzemju akadēmiju jaunatnes komandām.

Visus izdevumus, kas saistīti ar pasākumu organizēšanu un reģionu izlašu komandu piedalīšanos, sedz LFF.