Sestdien tika aizvadīts pirmais pusfināla mačs Latvijas Sieviešu kausa izcīņā. Par pirmo finālisti šīs sezonas turnīrā kļuva Rīgas Futbola skola, kas ar 7:1 apspēlēja SK "Super Nova" futbolistes. Otrais pusfināla mačs starp Liepājas FS un Rīgas Futbola skola-2 notiks 24. septembrī.

Sestdienas spēlē pa diviem vārtiem uzvarētāju labā guva Anastasija Čemirtāne, Ieva Krasnova un Diāna Suvītra, bet vēl viens precīzs sitiens Anastasijas Poļuhovičas rēķinā. "Super Nova" labā vienīgos vārtus guva Tīna Ritenberga-Balode.

Rīgas Futbola skola-2 ir vienīgā Sieviešu Futbola 1. līgas komanda, kas aizvien piedalās Latvijas kausa izcīņā. Šobrīd ir iespējams scenārijs, ka Latvijas kausa izcīņas finālā spēkiem mērosies divas komandas no viena kluba sistēmas, bet Liepājas FS komanda noteikti vēlēsies izjaukt šādu finālu.

Kausa izcīņas fināls 31. oktobrī notiks "Daugavas" stadionā Rīgā. Izšķirošā spēle pirmoreiz vēsturē būs skatāma LTV7 tiešraidē.

Sieviešu Futbola līga

Sakarā ar kausa izcīņas un eirokausu spēlēm, kā arī izlašu nometnēm, kopš augusta sākuma Sieviešu Futbola līgā aizvadītas tikai divas spēļu kārtas. Vēl pirms tām FK "Olaine" saglabāja cerības cīnīties par godalgotām vietām, taču neveiksmīgi aizvadīts spēļu nogrieznis dzēsis pat tikai teorētiskās izredzes uz to. Augusta pirmajā kārtā olainietes ar 0:10 kapitulēja Rīgas Futbola skolas priekšā. Tā bija pirmā un līdz šim vienīgā spēle šosezon, kad kādai no komandām izdevās uz tablo iedarbināt divciparu režīmu. Savukārt 28. augustā "Olaine" nenosargāja vadību pret FK "Auda" un galu galā piekāpās ar 1:2. Tas bija olainiešu pēdējais vilciena vagons ceļā uz cīņu par godalgām. Savukārt ķekavniecēm tā bija vēsturiska pirmā uzvara Sieviešu futbola līgā. Šīs divas komandas savu vietu tabulā mainīt vairs nevar - olainietes paliks 5. vietā, bet "Auda" - 6. vietā, izpildot savu galveno uzdevumu sezonai - būt konkurētspējīgām katrā spēlē un izrādīt cienīgu pretspēli.

Arī čempiones kādu laiku jau ir zināmas - Rīgas Futbola skola priekšlaicīgi kļuva neaizsniedzamas konkurentēm. Savukārt par otro līdz ceturto vietu vēl gaidāma spraiga cīņa pēdējās divās spēļu kārtās. Uz sudraba un bronzas godalgām pretendē trīs komandas - SK "Super Nova"/RTU, FS "Metta" un Liepājas FS. Divas kārtas pirms čempionāta beigām labākā situācijā ir "Super Nova"/RTU, kas garantēja sev vismaz bronzas medaļas, bet pamatoti cer uz vicečempioņu titulu. Pēc punktiem Liepājas FS var vēl panākt "Super Nova"/RTU komandu, bet rīdziniecēm ir labāka savstarpējo spēļu bilance (1:2, 3:2 un 5:1). Par trim punktiem no SK "Super Nova"/RTU atpaliek FS "Metta", un arī šajā pārī labāka bilance savstarpējās spēlēs ir "Super Nova"/RTU komandai (2:1, 0:1 un 3:2). Tā ka sudraba medaļu izraušanai FS "Metta" atlikušajās divās kārtās jānopelna par četriem punktiem vairāk nekā supernovietēm.

Par bronzu cer pacīnīties arī Liepājas FS komanda, kurai ir labāka bilance spēlēs pret FS "Metta" (1:0, 1:2 un 2:0). Tātad vienāda punktu skaita gadījumā liepājnieces apsteigs mettietes. Vēju pilsētas pārstāvēm ir visas iespējas pēdējā kārtā izcīnīt trešo vietu, jo atlikušo spēļu kalendārs liepājniecēm ir nedaudz pateicīgāks - jāspēlē pret turnīra tabulas lejasgala komandām FK "Auda" un FK "Olaine", savukārt FS "Metta" pretiniekos būs FK "Olaine" un čempione Rīgas Futbola skola, kas līdz šim šosezon vēl ne reizes nav zaudējusi punktus. Vistuvāk tam būts tieši spēlē ar FS "Metta".

Sieviešu futbola 1. līga

Sieviešu Futbola 1. līgā čempionāts tikai nupat ir pusē - atlikušas vēl piecas spēļu kārtas no vienpadsmit. Tiktāl četras komandas izcīnījušas pa 15 punktiem un pretendē uz pirmo vietu. Šīs komandas ir: Rīgas Futbola skola-2, FK "Iecava", BFC "Daugavpils" un FK "Tukums 2000". Tiesa, rīdzinieces aizvadījušas par vienu spēli mazāk, jo kausa izcīņā tikušas tālāk. Šajā turnīrā visa cīņa vēl priekšā, un neskaidrības ir visos turnīra tabulas segmentos.

Tikai čempionāta rezultatīvāko spēlētāju saraksta galvgalī ir skaidri saskatāma tendence - dominē BFC "Daugavpils" līderies. Diāna Skribina guvusi 13 vārtus, pa 11 precīziem sitieniem ir Nikoles Červinskas un Elizabetes Samušenko rēķinā. Tikpat vārtu ir arī tukumniecei Agnesei Troinovai.

Latvijas sieviešu un meiteņu futbola aktualitātēm iespējams sekot līdzi Facebook un Instagram kontos.