Šo pirmdien RTU mākslīgā seguma futbola laukumā Pārdaugavā noslēdzās Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētais, kā arī Latvijas Futbola federācijas (LFF) un Rīgas domes atbalstītais "SYNOTtip" Rīgas minifutbola (8:8) čempionāts. Jau iepriekš uzvaru turnīrā bija nodrošinājusi "New Project", savukārt sudraba un bronzas godalgas ieguva attiecīgi RFT "Ostnieks" un FK "02". Tikmēr Cerību kausu izcīnīja FC "Raita".

Kā vēstīts, 14 turnīra dalībnieces ar izlozes palīdzību bija salozētas divās apakšgrupās pa septiņām, kur katra ar katru aizvadīja viena apļa turnīru. Atbilstoši pirmā etapa rezultātiem izšķirošajā posmā trīs katras grupas labākās komandas un labākā no divām ceturto vietu ieguvējām kvalificējās finālgrupai, kur, tiekoties ar pretējās grupas vienībām un ņemot līdzi savstarpējos rezultātus ar savas apakšgrupas sāncensēm, sadalīja godalgotās vietas. Tikmēr vājākais septītnieks pēc identiska scenārija izspēlēja sadalījumu no 8. līdz 14. vietai, noskaidrojot Cerību kausa ieguvēju.

Minifutbola C apakšgrupā, kur noskaidrojās vietu sadalījums no pirmās līdz septītajai, jau iepriekš sāncenšiem neaizsniedzama turnīra tabulā bija "New Project" (18), kas sacensības pirmdien pabeidza ar 4:2 uzvaru pār nākamo bronzas medaļnieci FK "02" (divi vārti Danielam Romenskim). Savukārt sudraba godalgu ieguvēja RFT "Ostnieks" (12) savas pozīcijas nosargāja par spīti neveiksmei cīņā ar FK "02" (1:3, dublis Klāvam Sveķim) un pateicoties policistu iepriekšminētajam zaudējumam duelī ar "New Project".

FK "02" (11) finišēja vien punkta atstatumā aiz RFT "Ostnieks", savukārt visas četras pārējās C grupas dalībnieces savāca mazāk par desmit punktiem – "Rīnūži"/"Grifs AG" astoņus, "Industrial Steel Group" un "Baltic International Bank" (BIB) pa četriem, bet FK "Impakt" – trīs.

D grupā, kur septiņas atlikušās vienības noskaidroja Cerību kausa ieguvēju, minēto trofeju ieguva FC "Raita" vīri (14), kuri noslēdzošajās kārtās ar 8:2 sagrāva "Rage" FC, pa diviem vārtiem gūstot Dmitrijam Kohanam un Konstantīnam Zabarovskim, kā arī uzveica FC "Jaunība" – 2:1. Savukārt trīs punktu atstatumā no FC "Raita" finišēja "FREE", arīdzan iegūstot maksimāli iespējamos sešus punktus cīniņos ar FC "Jaunība" (2:0) un ASK "Kadaga" (6:2).

Apakšgrupas tabulas tālākajās vietās izkārtojās attiecīgi FK "Ulbroka"/"Eurologi-giftprint.lv" (9), "DSV Latvia" (8), "Rage" FC (7), ASK "Kadaga" (6) un FC "Jaunība" (4).

Uzreiz pēc turnīra noslēguma risinājās laureātu svinīgā apbalvošanas ceremonija, kurā dalībnieki tika aicināti pie banketa galda. Sacensību laureāti saņēma īpašas Rīgas domes sagatavotas medaļas, kausu, dāvanu kartes no sporta preču veikala "Komanda", kā arī turnīra atbalstītāja "SPLAT" sarūpētās veltes. Tāpat tika apbalvoti Cerību kausa ieguvēji FC "Raita" un Fair-Play nominācijas uzvarētāja BIB.

Individuālajās nominācijās organizatori sveica labāko vārtsargu Gvido Ķikānu un aizsargu Rustamu Nasibovu (abi - FK "02"), meistarīgākos pussargus Ervīnu Keišu un Vladislavu Gabovu no RFT "Ostnieks", kā arī labāko uzbrucēju Danielu Romenski ("New Project"), kurš kopumā sāncenšu vārtos bumbu raidīja deviņas reizes, par vienu precīzu sitienu apsteidzot komandas biedru Vitāliju Ziļu.

Labākā spēlētāja balvu nopelnīja Aleksejs Lavrenovs ("New Project"), aizvadot pilnīgi visas spēles bez maiņām, savukārt kā labākais treneris tika sumināts čempionu vadītājs Aleksandrs Osins, īpaši izceļot arī viņa palīgus – Andreju Annenkovu, Juriju Altenburgu un Eduardu Zarsčikovu.

Jau pavisam drīz sekos informācija par ziemas sezonas minifutbola čempionātu, kas telpu futbola vietā plānots 8x8 un/vai 6x6 formātā.

Vairāk informācijas meklējiet turnīra mājaslapā.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija