Aizvadītajā svētdienā – 5. septembrī – noslēdzās Rīgas jaunatnes čempionātu ietvaros notiekošais Rīgas Futbola federācijas (RFF) rīkotais un Latvijas Futbola federācijas (LFF), kā arī Mārupes Sporta centra atbalstītais "Ādas bumbas" turnīrs. U-13 vecuma grupā triumfēja FS "Metta", bet U-15 konkurencē nepārspēta palika Mārupes SC vienība. Abas laureātes tādējādi nodrošināja dalību "Ādas bumbas" Latvijas finālturnīrā.

Kā iepriekš vēstīts, šīm sacensībām dalībnieces nedrīkstēja pieteikt šī gada Latvijas jaunatnes čempionāta Elites grupas spēlētājus.

U-13 vecuma grupā, kur startēja septiņas dalībnieces, aizvadot viena apļa turnīru, svētdien notikušajā noslēdzošajā sabraukumā risinājās astoņi dueļi. Divos no tiem pārliecinošas uzvaras kaldināja FS "Metta" jaunā futbola maiņa, sagraujot SK "Vēsma" (10:0) un Mārupes SC (6:0) vienības un tādējādi ar kopumā 14 iekrātajiem punktiem nodrošinot pirmo pozīciju sacensību kopvērtējuma tabulā.

Vien punkta tiesas attālumā no uzvarētājas čempionātā finišēja RFK "Daugava Rīga", kas šajā sabraukumā svinēja rekordlielu uzvaru pār SK "Vēsma" (21:2), kā arī sarūgtināja RFSA (2:0), savukārt godpilno trešo vietu sacensībās izcīnīja RFS (12), sagraujot attiecīgi SK "Līderis" (9:1) un SK "Vēsma" (14:1). Tabulas tālākajās vietās izkārtojās attiecīgi Mārupes SC (10), RFSA (8), SK "Līderis" (3) un SK "Vēsma" (0).

Tikmēr vecākajā jeb U-15 grupā, kur spēkojās piecas dalībnieces, svētdien pēc noslēdzošo maču aizvadīšanas, kā minēts, zelta medaļas izcīnīja Mārupes SC (12), kas sausā atstāja SK "Līderis" (4:0) un RFK "Daugava Rīga" (2:0). Pa sešiem punktiem savāca FS "Metta" un SK "Līderis", taču tā kā savstarpējā duelī pārāka ar 6:1 bija pirmā, tad priekšrocību cīņā par sudraba godalgām ieguva FS "Metta", kas bez šī panākuma vēl arī piekāpās RFSA – 0:1.

Divās noslēdzošajās tabulas ailītēs izkārtojās attiecīgi RFK "Daugava Rīga" un RFSA ar trim punktiem – šo komandu savstarpējā cīniņā pārāki ar 5:3 bija "Daugavas" jaunie futbolisti, tādējādi ieņemot ceturto vietu.

Uzreiz pēc sacensību noslēguma katrā vecumā grupā risinājās svinīgā apbalvošanas ceremonija. Uzvarētāji saņēma kausus un medaļas, bet pilnīgi visi dalībnieki – piemiņas dāvanas. Jo īpaši šajā ziņā jāizceļ RFF sadarbības partnera "SPLAT" iniciatīva, parūpējoties par pārsteigumu dalībniekiem – spēļu dienā visiem futbolistiem bija iespēja pašu spēkiem kopā ar "SPLAT" speciālistiem pagatavot zobu pastu, turklāt katrs spēlētājs arī saņēma partnera īpaši sarūpētu dāvanu.

"Ādas bumbas" Latvijas finālturnīrs abām vecuma grupām norisināsies 8. oktobrī Jaunmārupes pamatskolas stadionā.

Vairāk informācijas turnīra mājaslapā

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija