Pārbaudes spēlē pret spēcīgo Spānijas izlasi Latvijas telpu futbolisti cīnījušies no sirds, taču jāņem vērā atšķirīgās abu komandu situācijas fiziskajā kondīcijā, kā arī to meistarības līmeņa starpība, uzskata valstsvienības spēlētājs Miks Babris.

Jau vēstīts, ka Latvijas telpu futbola izlase 8. septembrī Salaspilī pārbaudes spēlē ar rezultātu 0:11 (0:4) piekāpās divkārtējiem pasaules un septiņkārtējiem Eiropas čempioniem spāņiem.

Latvijas izlases galvenais treneris Arturs Šketovs: "Spānijas izlase gatavojas Lietuvā gaidāmajai Pasaules kausa izcīņai, un tāpēc izteica piedāvājumu aizvadīt šo pārbaudes spēli. Termiņi, protams, mums bija sarežģīti, jo daudzas komandas vēl nav sākušas gatavošanos Latvijas čempionāta sezonai. Komandu veidojām ap tiem, kuri jau ir atsākuši treniņus. Kopumā mums dažādu iemeslu dēļ bija aptuveni desmit spēlētāju iztrūkums. Šādā situācijā, protams, mums ir grūti konkurēt ar pretinieku, kurš Pasaules kausa izcīņā sev izvirza uzdevumu izcīnīt pirmo vietu. Tā ir šābrīža pasaules vadošā izlase.

Žēl, ka šodien ielaidām vairākus ātrus vārtus, kā arī otrajā puslaikā – vairākus neveiklus vārtus. Tomēr lielu pretenziju pret komandu man nav. Ir iegūta laba pieredze, īpaši jaunajiem Edgaram Tarakanovam un Ņikitam Jelagovam. Žēl, ka traumu ieguva pirmoreiz uz izlasi izsauktais Artjoms Kozlovskis. Ātru viņam atveseļošanos! Sastāvā bija arī vairāki izlasē ilgāk neredzēti spēlētāji, tika aplūkotas tuvākās komandas rezerves. Kopumā jau nospēlējām ne sliktāk kā kvalifikācijas mačos pret šo pašu pretinieku."

Latvijas izlases spēlētājs Miks Babris: "Darījām, ko varējām, tomēr līmeņa atšķirība starp komandām ir acīmredzama. No vietējām komandām jaunajai sezonai sākušas gatavoties tikai divas, tāpēc mums viss tikai sākas. Bija daudz tehniskā brāķa, tomēr jāsaprot, ka pret šādu presingu mēs vietējā čempionātā nespēlējam. Saņem bumbu, un jau variantu vairs nav. Aizsardzībā pieļāvām vecās kļūdas. Taču cīnījāmies no sirds. Jo vairāk pret šādu pretinieku spēlēsim, jo labāk sapratīsim, kā mums pašiem tuvoties šādam līmenim.

Šis bija citādāks izlases sastāvs. Redzam, ka kandidātu rindās ir dziļums, varam viens otru aizstāt. Protams, neviens vēl šobrīd nav savā labākajā fiziskajā formā. Prieks redzēt, ka komandā ir jaunas vēsmas. Tas dod arī jaunu enerģiju, jaunas emocijas. Īpašs paldies līdzjutējiem, kuri varēja ierasties. Atbalsts bija dzirdams, un tas mums noteikti deva papildus procentus sniegumam laukumā."