Latvijas telpu futbola izlase 8. septembrī Salaspilī pārbaudes spēlē ar rezultātu 0:11 (0:4) piekāpās divkārtējiem pasaules un septiņkārtējiem Eiropas čempioniem spāņiem.

Latvijas izlasei šajā mačā nepalīdzēja vairāki ierastie pamatsastāva spēlētāji – Germans Matjušenko, Maksims Seņs, Artjoms Koļesņikovs, Konstantīns Zabarovskis, Andrejs Baklanovs un Aigars Bondars. Pēc ilga pārtraukuma izlases kandidātu rindās atgriezās tādi spēlētāji kā Jurijs Halimons un Jevgēnijs Hercbergs. Debiju piedzīvoja gados jaunais Ņikita Jelagovs.

Spānijas izlase rezultātu atklāja jau pēc 11 nospēlētām sekundēm, un turpmākajās pāris minūtēs izveidoja vēl vairākas vārtu gūšanas iespējas, divās no kurām mājiniekus glāba vārtu konstrukcija. Pārsvaru viesi dubultoja trešās minūtes izskaņā, bet pēc deviņām nospēlētām minūtēm rezultāts bija 4:0.

Latvijas izlasei reizumis izdevās uz individuālās meistarības rēķina apspēlēt pretiniekus un tikt pie sitieniem pa vārtiem, kamēr saspēles veidošanu allaž patraucēja titulētie pretinieki. Puslaika otrajā daļā spāņiem vārtu gūšanas iespējas veidojās daudz grūtāk, turklāt labi Latvijas izlases vārtos darbojās Kaspars Nerets. Rezultāts atlikušajā laikā nemainījās.

Otrajā puslaikā Latvijas izlases vārtos stājās Kaspars Žurovs, kurš pirmoreiz kapitulēja puslaika otrajā minūtē. Pretinieki turpinājumā sāka spēlēt paviršāk, kas atviegloja Latvijas izlases ceļu uz vārtu gūšanas iespēju radīšanu. Puslaika vidū gan spāņiem izdevās savu pārsvaru pārvērst arī graujošā rezultātā, īsā laikā gūstot vairākus vārtus pēc kārtas.

Latvijas izlase spēles izskaņā izmēģināja vārtsarga maiņu pret vēl vienu laukuma spēlētāju, kas gan jūtamu efektu nesniedza. Septiņas minūtes pirms spēles beigām Spānijas izlases pārsvars sasniedza desmit vārtu atzīmi, bet atlikušajā laikā viesi vēlreiz trieca bumbu mājinieku vārtos.

FOTO GALERIJA:

Vēlāk šomēnes mūsu kaimiņvalstī Lietuvā sāksies 2021. gada FIFA Pasaules kausa finālturnīrs telpu futbolā, tāpēc planētas labākās valstsvienības koncentrēsies mūsu dienvidu kaimiņzemē. Spānija kā viena no finālturnīra dalībniecēm un favorītēm pirms turnīra aizvada gatavošanās posmu, kurā viens no notikumiem ir pārbaudes spēle ar Latviju.

Abas izlases spēlēja vienā kvalifikācijas pamatturnīra grupā, un abos dueļos virsroku ņēma spēcīgā Spānijas valstsvienība. Atgādinām, ka Latvija līdz pat kvalifikācijas cikla pēdējai spēlei saglabāja izredzes pirmoreiz vēsturē iekļūt finālturnīrā.