Latvijas U-21 izlase mačā pret spēcīgo Vāciju bija gatavojusies visu spēli aizvadīt nemainīgā tempā un nebaidīties no agresīvas spēles manieres piekopšanas, pauž valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Basovs.

Kā ziņots, Latvijas U-21 izlase 7. septembrī "Daugavas" stadionā Rīga savā otrajā 2023. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačā tikās ar vienaudžiem no Vācijas, piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 1:3 (1:2), taču nodemonstrējot apņēmīgu un drosmes bagātu sniegumu.

"Vācija nomināli, protams, ir mūsu grupas favorīte – Eiropas čempioni, jau ar lielu pieredzi, ar spēļu praksi Bundeslīgā. Pirmajā puslaikā bijām mazliet nervozi, spēlējām pārāk zemu. Zinu, ka varam spēlēt agresīvāk un augstāk. Otrajā puslaikā to parādījām – varam spēlēt un izveidot momentus. Puiši bija malači! Laukumā tika atstāti visi spēki. Visu cieņu viņiem par to! Centāmies visu spēli aizvadīt nemainīgā tempā un nebaidīties," pēc spēles pauda treneris.

"Standartsituācijas ir mūsu komandas darbs – šādos mačos tās ir mūsu lielākās iespējas. Šajā spēles elementā protam būt labi gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Mums ir futbolisti ar labu augumu, labu lēcienu. Guvām labus un skaistus vārtus," Iļjas Korotkova gūtos vārtus komentēja Basovs. "Pret spēcīgu pretinieku cenšamies būt organizēti aizsardzībā un ar ātru pāreju uzbrukumā, kas šajā mačā labi strādāja un deva momentus pie pretinieku soda laukuma. Uzbrukumu noslēgumā mūsu veikums nebija labs, taču galvenais, ka šādas iespējas tiek radītas. Ar pieredzes iegūšanu nāks arī labāka realizācija."

"Šī vecuma spēlētājiem ir svarīgi regulāri spēlēt Virslīgas līmenī. Tas dos gan izaugsmi, gan augošu spēles kvalitāti," piebilda treneris, kurš komentēja arī vārtsarga Frenka Dāvida Orola sniegumu aizvadītajā mačā. ":"Orolam ir labas perspektīvas un dotības. Viņam ir svarīgi iegūt šādu maču pieredzi. Ap viņu ir laba konkurence, un tas palīdz visiem puišiem."

"Vēlos pateikties līdzjutējiem par klātienes atbalstu. Tas bija ļoti patīkami," izcēla Basovs.

Nākamie U-21 izlases mači paredzēti oktobrī mājās pret Sanmarīno un izbraukumā pret Izraēlu.