Latvijas nacionālā izlase 7. septembrī Podgoricā 2022. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlē cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0) ar Melnkalni. Latvijas izlase ar šo maču sāka turnīra otro apli.

Latvijas valstsvienības vārtu drošība šajā mačā tika uzticēta Robertam Ozolam, bet pēc diskvalifikācijas izciešanas laukumā ar kapteiņa apsēju atgriezās Antonijs Černomordijs. Sākumsastāvā, salīdzinot ar iepriekšējo spēli pret Norvēģiju, atgriezās arī Artūrs Zjuzins un Roberts Uldriķis, bet ārpus pieteikuma palika Elvis Stuglis, Aleksejs Saveļjevs, Dāvis Ikaunieks un diskvalificētais Vladislavs Fjodorovs.

Pirmās bīstamās epizodes astotajā minūtē radās pie Ozola sargātajiem vārtiem, tomēr pretinieku veiktie sitieni tika bloķēti un mērķi nesasniedza. Mājinieki spēlēja ļoti aktīvi un agresīvi, liekot Latvijas komandai regulāri zaudēt bumbu. Spēles 16. minūtē Vladislavam Gutkovskim neizdevās no lieliskas pozīcijas pārcelt bumbu pāri pretinieku vārtsargam. Atbildes uzbrukumā mājinieki iesita bumbu Ozola sargātajos vārtos, tomēr tika fiksēta aizmugure.

No distances 25. minūtē sita Uldriķis, kamēr otrā laukuma galā daudz darba bija Latvijas izlases centra aizsargiem. Laukumā valdīja izteikta spēka spēle un fiziska cīņa ar daudzām pašatdeves pilnām epizodēm abu komandu izpildījumā. Puslaika izskaņā labu iespēju neizmantoja Uldriķis, kura ar galvu sisto bumbu no pašas vārtu priekšas tvēra Melnkalnes izlases vārtsargs, kamēr nedaudz vēlāk Ozols skaistā lēcienā glāba komandu pēc Uroša Džurdževiča tālsitiena.

Otrā puslaika ievadā bīstamas epizodes bija pie abu komandu vārtiem, vienībām turpinot spēlēt agresīvi. Latvijas izlase puslaiku sāka enerģiski, taču Ozolam darba bija daudz. Vienā no epizodēm vārtsargs izcēlās ar iespaidīgu atvairījumu pēc tam, kad bumba rikošeta rezultātā mainīja savu lidojuma trajektoriju. Puslaika vidū, spēles ritmam kļūstot saraustītam, bumba pārsvarā uzturējās laukuma centrā.

Spēles izskaņā Dainis Kazakevičs laukumā sūtīja jaunus spēkus – Andreju Cigaņiku un Raimondu Krolli, vēlāk arī Igoru Tarasovu. Latvijas izlase izveidoja vairākus labus uzbrukumus, tomēr allaž pievīla tehniskais izpildījums noslēdzošajās darbībās. Arī visi laukuma saimnieku centieni izraut uzvaru tika neitralizēti, pateicoties akurātam un pacietīgam darbam aizsardzībā. Reizi mūsu komandu no vārtu zaudējuma glāba veiksme, kad mājinieku ar galvu sistā bumba no vārtu priekšas lidoja tiem pāri. Arī Latvijas izlasei cīņas pēdējās sekundes dāvāja uzvaras iespēju, tomēr Cigaņika sitiens no lieliskas pozīcijas tika bloķēts.

Abu komandu pirmā apļa tikšanās reizē martā Rīgā ar 2:1 pārāki bija viesi.

Iepriekš septembra nometnes pirmajā spēlē Latvijas izlase savā laukumā ar 3:1 uzvarēja Gibraltāru, bet vēlāk savu skatītāju priekšā ar 0:2 atzina Norvēģijas pārākumu.

Ar pieciem puntiem sešās spēlēs Latvijas izlase savā grupā ieņem piekto vietu, bet Melnkalne ar astoņiem punktiem ir pozīciju augstāk.

Oktobrī mūsu komandu gaida mājas spēles pret Nīderlandi un Turciju.

FOTO GALERIJA:

VIDEO: