Latvijas U-21 izlase 7. septembrī "Daugavas" stadionā Rīga savā otrajā 2023. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačā tikās ar vienaudžiem no Vācijas, piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 1:3 (1:2), taču nodemonstrējot apņēmīgu un drosmes bagātu sniegumu.

Salīdzinot ar Latvijas izlases iepriekšējo spēli Jelgavā pret Poliju (0:2), komandas sākumsastāvā tika veikta tikai viena izmaiņa – Niku Dusalijevu aizstāja Rolands Bočs.

Spēli Latvijas izlase sāka pārliecinoši un nosvērti, tiekot galā ar pirmajiem pretinieku radītājiem draudiem. Tieši Latvijas izlase bija tā, kurai mača ievads izdevās vislabāk, jo astotajā minūtē pēc Daniela Ontužāna centrējuma no stūra sitiena ar galvu precīzi sita Iļja Korotkovs, gūstot savus pirmos vārtus kādas Latvijas jauniešu izlases oficiālā spēlē. Arī turpinājumā Latvijas izlase gan aizsardzības darbībās, gan brīžos ar bumbu spēlēja pacietīgi.

Pirmā puslaika vidū uz Latvija izlases vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens. Pretinieki to nerealizēja, turklāt brīdi vēlāk Latviju no zaudētiem vārtiem glāba vārtsargs Frenks Dāvids Orols. Tiesa, pēc sekojušā stūra sitiena 1:1 panāca uzlecošā Vācijas futbola zvaigzne Jusufa Mukoko. Turpinājumā vēl vairākās epizodēs vietā bija Orols un Latvijas izlases aizsargi – komandas turpināja spēlēt pašaizliedzīgi, uzmanīgi un nosvērti. Puslaika pašā izskaņā netika izmantota teicama mājinieku iespēja pretuzbrukumā, un uz to Vācijas komanda atbildēja ar gūtiem vārtiem, pārņemot vadību. Ar skaistu sitienu izcēlās Andželo Štillers.

Otrā puslaika pašā sākumā Vācijas izlasei izdevās pārsvaru dubultot, kad nepiesegts no vārtu priekšas ar galvu sita Maliks Čauss. Viesu komanda ieguva ievērojamu teritoriālo pārsvaru, tomēr ap spēles 60. minūti aktivizējās Latvijas izlase, kas piekopa ļoti aktīvu presingu. Teicamu iespēju sev izkārtoja Ontužāns, taču glāba pretinieku vārtsargs. Sāncenšu vārtus vēlāk apdraudēja gan Emīls Birka, gan vēlreiz Ontužāns.

Ilgākā periodā pie Vācijas izlases vārtiem tika regulāri radītas bīstamas epizodes. Lai arī tas neļāva kādus vārtus atgūt, Latvijas jaunie futbolisti ir pelnījuši uzslavas par parādīto sniegumu, uzdrīkstēšanos un pašatdevi.

FOTO GALERIJA:

Mūsu komanda sacenšas vienā grupā arī ar Ungāriju, Izraēlu un Sanmarīno. Nākamie mači paredzēti oktobrī mājās pret Sanmarīno un izbraukumā pret Izraēlu.

Šis ir otrais U-21 Eiropas čempionāts, kura finālturnīram kvalificēsies 16 komandas. Finālturnīrs notiks Gruzijā un Rumānijā. Kvalifikācijā piedalās 53 Eiropas valstsvienības, sacenšoties par 14 vakantajām vietām finālturnīrā. Tam kvalificēsies visu deviņu grupu uzvarētājas, kā arī labākā otrās vietas īpašniece. Pārējās astoņas 2. vietu ieguvējas play-off stadijā noskaidros vēl četrus finālturnīra dalībniekus.