Pēc veiksmīgās spēles pret Gibraltāru un sarežģītā mačā pret spēcīgo Norvēģiju Latvijas izlase devusies uz Podgoricu, kur 7. septembrī aizvadīs svarīgu spēli pret Melnkalni. Dienu pirms mača cīņas norises vietā notika pirmsspēles preses konference.

Latvijas izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs: "Pēc preses konferences būs pirmsspēles treniņš, kurā piedalīsies pilnīgi visi, kuri ieradās uz Melnkalni, tai skaitā arī Artūrs, arī viņš gatavojas spēlei. Es šobrīd vēl nevaru teikt, vai viņš spēlēs, bet katrā ziņā viņš gatavojas pilnvērtīgi spēlei kopā ar visiem citiem spēlētājiem. Par Pāvelu Šteinboru situācija šobrīd ir vēl neskaidra, skatīsimies, kāda situācija būs rītdien. Kristers Tobers šodien trenēsies ar komandu, un tad jau redzēsim, cik liels palīgs viņš varētu būt. Pēc vienošanās ar klubu, ļāvām Vladislavam Fjodorovam atgriezties kluba rīcībā, tā kā diskvalifikācijas dēļ viņš nevarēs piedalīties.

Kas attiecas par rītdienas spēles svarīgumu, mums katrā spēlē ir uzdevums cīnīties par trim punktiem. Skaidrs, ka spēlē ar Melnkalni mums būs svarīgi cīnīties par trim punktiem. Kopumā Melnkalnes izlases rindās ir vairāki individuāli spēcīgi izpildītāji, un tieši viņu darbības pirmajā spēlē ļāva viņiem mūs apspēlēt. Domāju, ka gada laikā komanda ir būtiski progresējusi, jaunajam trenerim tagad bija vairāk laika pastrādāt ar komandu. Skaidrs, ka līdzīgās spēlēs bieži vien līderu loma ir izšķiroša. Stevana Jovetiča spēlēšana rītdien padarītu viņu komandu ievērojami spēcīgāku. Funkcionālās sagatavotības līmenis un sastāva dziļums mums šoreiz ir daudz labāks nekā iepriekšējā nometnē jūnijā. Vai visi būs gatavi spēlēt trīs pilnas spēles? Domāju, ka nē. Dažās pozīcijās mums būs jāmeklē optimālie risinājumi.

Par centra aizsargu izvēli rītdienas spēlei šobrīd vēl neko nevaru pateikt, man nav atbildes par izvēli, tur ir vairākas opcijas. Par Renāru Varslavānu - pirms nometnes mums bija plāns izmantot viņu pirmajā mačā pret Gibraltāru, bet spēle diktēja citus noteikumus. Nometnes laikā neapspriedām iespēju, ka viņš nometnes gaitā varētu pārcelties uz U-21 izlasi. Rītdienas spēles kontekstā - viņš, protams, ir opcija, bet daudz kas būs atkarīgs no tā, kāda tipa spēlētāji mums būs nepieciešami.

Pirmajā aplī gribējām vairāk punktu nekā ieguvām. Spēles satura ziņā veiksmīgi aizvadītu spēļu bija vairāk nekā ne tik labo. Prognozes par otro apli nedošu, bet rītdienas spēle, protams, ir svarīga. Kā jau teicu pirms kvalifikācijas cikla - mums ir būtiski, lai katrai spēlei gatavojamies atbildīgi un lai katrā spēlē izdarām visu, lai iegūtu punktus. Neatkarīgi no pretinieka līmeņa. To darīsim gan rīt, gan oktobra nometnes spēlēs ar Nīderlandi un Turciju."

Latvijas izlases uzbrucējs Roberts Uldriķis: "Pirmā spēle bija 50 pret 50, rezultāts varēja aiziet visos virzienos. Domāju, parādījām labu pretspēli viņiem, varējām arī uzvarēt. Man personīgi neko daudz nemaina tas, ka Stefans Savičs rīt nespēlēs. Protams, esmu ļoti priecīgs, ka pārcēlos uz čempionātu, kas kotējas augstāk nekā Šveices. Nevēlos šobrīd sīkāk komentēt pašu pāreju, bet esmu priecīgs, ka izdevās pārcelties uz septīto spēcīgāko čempionātu Eiropā. Tas, domāju, mūsu izlases futbolistiem ir ievērojami. Man spēlēšana ar Vladislavu Gutkovski vai ar 10. numura lomas spēlētāju kā Jānis Ikaunieks nesagādā nekādas problēmas. Esmu spēlējis dažādos formātos arī klubu rindās, esmu gatavs dažādiem risinājumiem."

PRESES KONFERENCES IERAKSTS: