Latvijas nacionālā izlase 4. septembrī "Daugavas" stadionā Rīgā 2022. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlē uzņēma Norvēģiju, piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 0:2 (0:1).

Salīdzinot ar iepriekšējo spēli pret Gibraltāru, mūsu komandas sākumsastāvā bija trīs izmaiņas – diskvalificētā Antonija Černomordija vietā aizsardzības centrā devās Igors Tarasovs, Krišs Kārkliņš nomainīja Artūru Zjuzinu balsta zonā, bet Roberta Uldriķa vietā laukumā devās Vladimirs Kamešs, ieņemot pozīciju labajā spārnā. Komandas kapteiņa pienākumi tika uzticēti Kasparam Dubram, bet ārpus pieteikuma palika Černomordijs, Kristers Tobers, Mārtiņš Ķigurs un Aleksejs Saveļjevs.

Cīņas ievadā bumbas kontrole piederēja norvēģiem, kuri Pāvelam Šteinboram pirmoreiz iesaistīties spēlē lika piektajā minūtē. Neilgi pēc tam komandu uz vārtu līnijas glāba Roberts Savaļnieks. Spēles 20. minūtē pēc ilgas pārbaudes un tiesnešu konsultēšanās uz Latvijas izlases vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru realizēja Ērlings Holanns, izvirzot vadībā Norvēģijas izlasi.

Latvijas izlase visus savus spēkus veltīja aizsardzībai, pie bumbas kontroles un uzbrukumu veidošanas iespējām tiekot reti. Mača 25. minūtē pretinieku vārtus apdraudēja Jānis Ikaunieks, taču vietā bija sāncenšu vārtsargs. Pirmā puslaika beigās laukumu savainojuma dēļ nācās pamest Šteinboram, un viņa vietā mājinieku vārtos stājās Roberts Ozols.

Noslēdzošajās minūtēs Latvijas izlasei izdevās spēles tempu samazināt un tikt pie iespējas izpildīt bīstamu soda sitienu, kurā J. Ikaunieks lika pretinieku vārtsargam savu komandu glābt.

Otro puslaiku Latvijas izlase sāka aktīvi un apņēmīgi, regulāri tiekot līdz viesu komandas soda laukumam un veicot bīstamus centrējumus. Lai arī sitieni pa vārtiem izpalika, kopējā aina laukumā bija mainījusies un izlīdzinājusies. Pamazām gan iniciatīva atkal atgriezās Norvēģijas valstsvienības pusē, kas vairākās epizodēs spēlē iesaistīja arī Ozolu.

Viesu komanda iegūto iniciatīvu vārtu guvumā pārvērta 66. minūtē, kad pārsvaru dubultoja Mohameds Eljanusi. Mājinieku sastāvā, cerot uz spēles ritējuma maiņu, laukumā devās Arturs Zjuzins, Roberts Uldriķis, Raimonds Krollis un Vladislavs Fjodorovs.

Lai arī norvēģu uzbrukumu darbības turpināja būt bīstamas un regulāras, Latvijas izlase spēja palielināt savu bumbas kontroles laiku un radīt spriedzi viesu soda laukumā. Spēles rezultāts atlikušajā laikā gan nemainījās.

Iepriekš septembra nometnes pirmajā spēlē Latvijas izlase savā laukumā ar 3:1 uzvarēja Gibraltāru, bet noslēdzošais mačs 7. septembrī būs Melnkalnē.

Aizvadītajās piecās turnīra spēlēs Latvijas izlase iekrājusi četrus punktus, kas komandai pašlaik dod piekto vietu savā apakšgrupā. Tikmēr norvēģi ar desmit punktiem vismaz uz laiku atrodas pirmajā pozīcijā.

FOTO GALERIJA:

VIDEO: