Latvijas izlases spēlētāji zaudējumā pret Norvēģiju ir pelnījuši uzslavas par nodemonstrēto pašatdevi, lai arī izpildījuma ziņā šī spēle nebija no labākajām, preses konferencē pēc mača pauda valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Jau vēstīts, ka Latvijas nacionālā izlase 4. septembrī "Daugavas" stadionā Rīgā 2022. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlē uzņēma Norvēģiju, piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 0:2 (0:1).

"Tas, ko mēs redzējām laukumā, apliecināja meistarības starpību starp komandām. Pirmajā puslaikā bija jūtams pārlieku liels respekts pret pretinieku, neizdevās pārejas uzbrukumā. Kad sākām iziet no aizsardzības ar bumbas kontroli, parādījās arī momenti. Šādos mačos bieži gadās, ka ir posmi, kuros spēle neizdodas. Tie ir jāpārvar un jāatgriežas cīņā. Bijām spēlē līdz otrajiem ielaistajiem vārtiem un pat pēc tiem," preses konferencē pauda treneris. "Nebija viegli cīnīties ar šādu pretinieku, tāpat neteikšu, ka mums izdevās izveidot pietiekoši daudz vārtu gūšanas iespēju. Varu pateikties puišiem par pašatdevi un enerģiju. Jā, vairākiem spēlētājiem un komandai kopumā šī nebija labākā spēle izpildījuma ziņā, taču puiši laukumā centās to kompensēt. Es viņiem nodemonstrēto pašatdevi nevaru pārmest."

"Man nebūs lielu komentāru par tiesneša piešķirto 11 metru soda sitienu. Drīzāk vēlāk spēlē bija līdzīga situācija ar Artūru Zjuzinu, un tur es vēlētos konsekvenci pieņemtajos lēmumos," izteicās Kazakevičs. "Ērlings Holanns izlasē nav viens, tāpēc mums bija jāņem vēra daudzi faktori. Mēs, protams, ņēmām vērā viņa individuālās kvalitātes, taču pirmkārt koncentrējāmies uz viņu sadarbībām. Šeit gribu arī paslavēt abus vārtsargus, kuri mūs daudzās epizodēs atstāja spēlē. Pāvelam Šteinboram ir sasitums, taču tā nopietnība pašlaik vēl nav zināma. Arī par vairākiem citiem izlases spēlētājiem un viņu došanos līdzi uz Melnkalni skaidrība būs rīt."

Iepriekš septembra nometnes pirmajā spēlē Latvijas izlase savā laukumā ar 3:1 uzvarēja Gibraltāru, bet noslēdzošais mačs 7. septembrī būs Melnkalnē.

PRESES KONFERENCES IERAKSTS: