Lai arī spēlē pret Poliju tika piedzīvots zaudējums, Latvijas U-21 izlases kopējais sniegums bijis atzinības vērts, uzskata valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Basovs.

Kā ziņots, Latvijas U-21 izlase 3. septembrī Zemgales Olimpiskajā centrā Jelgavā savā pirmajā 2023. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē tikās ar vienaudžiem no Polijas, piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 0:2 (0:1).

"Ar pirmo puslaiku biju ļoti apmierināts. Otrajā puslaikā gatavojāmies ātrākam tempam un vairāk divcīņām. Roberta Veipa trauma ieviesa korekcijas aizsardzībā un balsta zonā – divās epizodēs nenospēlējām labi un ielaidām. Divas kļūdas un divi ielaisti vārti. Kopumā gan mūsu spēlētāji parādīja labu futbolu," pēc mača izteicās Basovs. "Šī bija pirmā spēle turnīrā ar jaunu sastāvu, tāpēc man bija svarīgi redzēt, kāda ir kopējā situācija izlasē tieši laukumā spēles situācijā, jo starptautisku maču prakses mums pēdējā laikā arī nav bijis. Šis bija mūsu pirmais solis, un tālāk mēs tikai progresēsim. Ir iegūta laba pieredze. Ģērbtuvē pēc spēles, protams, bija klusums, lai arī spēle bija laba, bija momenti."

"Ar Danielu Ontužānu komandas iekšienē ir izveidojusies laba komunikācija, taču šobrīd viņam nav lielas spēļu prakses. Šajā līmenī spēle rit ātri, bez pauzēm. Sagaidu, ka viņš ar laiku kļūs tikai labāks. Viņš strādā komandas labā," piebilda treneris.

"Lūkass Vapne šobrīd ir U-19 izlases spēlētājs, un šajā komandā viņam būs liels spēles laiks. Es tādu U-21 izlasē šajā septembra nometnē viņam nevaru garantēt, šeit ir sava konkurence. Tāpat mums ir jauna spēlētāju shēma laukumā, kur bija jāveic citas izvēles," sastāva izvēli komentēja Basovs. "Džošua Velss komandai pievienosies sestdien. Man būs interesanti redzēt, kāds būs viņa līmenis un kā izveidosies komunikācija ar pārējo sastāvu."

Nākamajā turnīra spēlē Latvijas U-21 izlase 7. septembrī "Daugavas" stadionā Rīgā plkst. 19:15 tiksies ar Vāciju. Biļetes uz spēli pieejamas LFF.lv.

"Līdz šim koncentrējāmies tikai spēlei pret Poliju, un jau rīt no rīta sāksim domāt par Vāciju. Būs vairāk jāspēlē aizsardzībā, jābūt agresīviem uzbrukumā," uzskata treneris. "Paldies par atbalstu līdzjutējiem. Ar viņiem tribīnēs ir uzreiz cita sajūta un cits futbols. Tāpat prieks, ka U-21 futbols ir nonācis Latvijas Televīzijā. Ir jūtama interese, un tas spēlētājiem palīdzēs augt."