Latvijas nacionālā izlase 1. septembrī "Daugavas" stadionā Rīgā 2022. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlē ar rezultātu 3:1 (0:0) uzvarēja Gibraltāru. Latvijas izlasei šī bija kvalifikācijas turnīrā pirmā izcīnītā uzvara.

Pirmajās minūtēs labu izdevību atklāt rezultātu neizmantoja Roberts Uldriķis, no tuvas distances raidot bumbu gar pašu vārtu stabu, savukārt bīstamu Jāņa Ikaunieka izrāvienu uz vārtiem pretinieki apturēja ar pārkāpuma un dzeltenās kartītes palīdzību. Bīstami, tomēr neprecīzi vēlāk pa vārtiem vēlreiz sita Uldriķis, kā arī Artūrs Zjuzins, bet pēc Vladislava Gutkovska raidījuma pretiniekus glāba vārtsargs.

Puslaika beigu daļā pēc labas izspēles no daudzsološas pozīcijas bumbai kā nākas netrāpīja Jānis Ikaunieks, savukārt Gutkovska ar galvu raidītā bumba lidoja vārtiem pāri. Dzeltenā kartīte tika parādīta kapteinim Antonijam Černomordijam, kuram līdz ar to nākamā Latvijas izlases spēle būs jāizlaiž. Pēdējās minūtēs pie iespējas izpildīt brīvsitienu tuvu soda laukumam tika viesi, tomēr Latvijas izlases spēlētāju mūris bija savā vietā.

Jau pirmajā otrā puslaika minūtē vēl vienu iespēju izcelties neizmantoja Gutkovskis, taču ilgi vairs mūsu uzbrucējam nebija jāgaida – 50. minūtē viņš pārliecinoši realizēja tiesneša nozīmēto 11 metru soda sitienu, atklājot spēles rezultātu. Turpmākajās desmit minūtēs tika izniekotas divas mājinieku izdevības pārsvaru dubultot.

Pateicoties augstam presingam un bumbas kontrolei, Latvijas izlase pie sāncenšu vārtiem regulāri turpināja radīt briesmas, tomēr pārsvara nostiprināšanas vietā sekoja pretējais. Spēles 71. minūtē ar VAR starpniecību uz Latvijas izlases vārtiem tiek nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru realizēja Džajs De Bars, panākot 1:1.

Latvijas izlase, nonākusi sarežģītajā situācijā, centās spēles pacietīgi un par to tika atalgota 85. minūtē, kad no vārtu priekšas vēlreiz izcēlās Gutkovskis. Pāris minūtes vēlāk ar skaistu tālšāvienu uzvaru nodrošināja Andrejs Cigaņiks, kuram tie bija pirmie vārti valstsvienības sastāvā.

No uz izlasi izsauktajiem spēlētājiem šim mačam netika pieteikti Vladislavs Fjodorovs, Kristers Tobers, Aleksejs Saveļjevs un diskvalifikāciju izcietošais Vladimirs Kamešs.

FOTO GALERIJA:

Ar četriem punktiem četrās spēlēs Latvijas izlase savas apakšgrupas kopvērtējumā ieņem piekto vietu, kamēr Gibraltārs cīnās bez punktiem un noslēdz tabulu tās sestajā pozīcijā.

Nākamo kvalifikācijas turnīra spēli Latvijas izlase aizvadīs jau 4. septembrī, kad plkst. 19:00 "Daugavas" stadionā tiks uzņemta Norvēģija. Biļetes uz šo spēli pieejamas LFF.lv.