Latvijas un Gibraltāra izlašu spēlē lielāka nozīme tās iznākumā būs mājinieku sniegumam, otrdien pirmsspēles preses konferencē pauda valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Latvijas un Gibraltāra izlases tiksies trešdien "Daugavas" stadionā Rīgā. Spēles sākums plkst. 21:45. Biļetes pieejamas ŠEIT.

"Kopumā, kā jau teicu pirms nometnes, spēlētāju stāvoklis funkcionālajā ziņā ir labāks nekā jūnijā. Pirmajā spēlē diemžēl nevarēsim rēķināties ar Kristera Tobera palīdzību. Par pāris citu spēlētāju gatavību mačam skaidrība būs pēc vakara treniņa. Izvēle par pamatvārtsargu ir izdarīta, tomēr publiski to vēl neatklāšu. Pašlaik vēl jautājumi ir par trim pozīcijām rītdienas sākumsastāva izvēlē," izteicās treneris.

"Gibraltāra izlasei ir skaidrs, kas ir tās spēcīgākās puses, un uz tām arī pārliecinoši tiek balstīta viņu spēle. Viņu stratēģija, pārvarot laukuma vidu un tiekot pie vārtu gūšanas iespējām, ir skaidra. Šī komanda pēdējos gados ir progresējusi, īpaši funkcionālajā ziņā. Tā ir komanda, kurā ir arī pietiekoši tehniski spēlētāji, ja viņiem iedod vajadzīgo telpu un laiku. Izejot no šī, mums ir skaidrs, ka mums ir jābūt agresīviem un jātiek galā ar pretinieku trumpjiem. Šajā mačā lielāka nozīme būs mūsu pašu sniegumam," izcēla Kazakevičs.

Īsā laikā Latvijas izlase aizvadīs uzreiz trīs 2022. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas cikla spēles. Mačam pret Gibraltāru 4. septembrī sekos spēle mājās pret Norvēģiju, bet 7. septembrī notiks mačs Melnkalnē.

"Manī ir optimisms, jo spēlētāju loks, ar kuru varu rēķināties, ir pietiekoši plašs. Ja nebūs kādu pavērsienu, mums no funkcionālā viedokļa vajadzētu tikt galā ar šo trīs spēļu ciklu," uzskata treneris.

PRESES KONFERENCES IERAKSTS: