Piektdien notikušajā "Atbildīgas spēles" Latvijas kausa izcīņas pusfināla pāru izlozē kopā tika savestas abas galvaspilsētas komandas RFS un "Riga FC", kā arī FK "Liepāja" un "Valmiera FC" pērnās sezonas pusfināla atkārtojumā.

Pusfināla spēles paredzēts aizvadīt 19. septembrī. Precīza informācija par maču norises laikiem un vietām sekos atsevišķi.

Par godu Jāņa Daliņa stadiona rekonstrukcijai Valmierā šīgada turnīra fināls 24. oktobrī norisināsies šajā Vidzemes pilsētā. Latvijas kausa finālu Valmiera uzņems pirmoreiz.

FK "Liepāja" ir pašreizējā trofejas glabātāja, kas pie uzvaras turnīrā tika arī 2017. gadā. Tikmēr "Valmiera FC", iekļūstot pusfinālā, atkārtojusi savu labāko rezultātu turnīrā. Šāds duelis pusfinālā bija arī pērn, kad valmierieši piekāpās liepājniekiem ar 0:2.

RFS komanda kausa izcīņas pusfināla posmu sasniegusi sesto reizi pēc kārtas. Vienīgo reizi tā trofeju ieguvusi 2019. gadā. Savukārt "Riga FC" bija iekļuvusi trīs turnīra finālos pēc kārtas, 2018. gadā arī izcīnot savu pirmo kausa titulu, tomēr iepriekšējās divās sezonās allaž kāju priekšā pielikuši tieši RFS futbolisti – pusfinālā pirms diviem gadiem un ceturtdaļfinālā pirms gada.

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936. gada pie prestižās trofejas tikušas 38 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 12 dažādas vienības.

IZLOZES IERAKSTS: