Ceturtdien Latvijas čempionvienība "Riga FC" aizvadīja UEFA Eiropas Konferences līgas kvalifikācijas pēdējās stadijas maču. Izbraukumā pamatlaikā spēlēts neizšķirti 1:1 pret Gibraltāra "Lincoln Red Imps" (divu spēļu summā 2-2), tāpēc bija nepieciešams papildlaiks. Tajā "Lincoln Red Imps" izrāva uzvaru ar 3:1 (summā 3-2). Līdz ar UEFA Eiropas Konferences līgas grupu turnīrā iekļuva Gibraltāra klubs, bet Latvijas komandai eirokausu sezona ar šo beigusies.

Šajā spēlē rīdziniekiem diskvalifikāciju dēļ (sasniegts brīdinājumu limits) nevarēja palīdzēt Antonijs Černomordijs un Ritvars Rugins. Tāpat spēli Gibraltārā uz rezervistu soliņa iesāka abi uzbrucēji, kuri pirms nedēļas Rīgā spēlēja sākumsastāvā - Leo Baptiste un Junusa Muritala nelielu savainojumu dēļ tika taupīti spēles otrajam nogrieznim.

Rīdzinieki spēli iesāka aktīvāk, taču patiešām bīstamu vārtu gūšanas iespēju bija maz. Pēc spēlētām 18 minūtēm "Riga FC" aizmuka pretuzbrukumā, mājiniekiem kļūdoties mākslīgās aizmugures izveidē, un pēc Mikaela Soisalo centrējuma trešos vārtus turnīrā guva vasarā jauniegūtais Jurijs Vakulko - 1:0 spēlē un 2:1 divu spēļu summā rīdzinieku labā.

Līdzīgi kā pirms nedēļas Rīgā, arī šoreiz ilgi un grūti izcīnīto vadību neizdevās nosargāt. Pēc tālas piespēles no laukuma vidus rīdzinieku soda laukumā mača galvenais tiesnesis fiksēja pārkāpumu un piešķīra 11 metru soda sitienu uz Ivana Brkiča sargātajiem vārtiem. "Pendeli" realizēja Līams Volkers.

Latvijas komanda centās ātri nogādāt bumbas "aiz apkakles" Gibraltāra komandas aizsargiem. Pirmajā spēlē "Skonto" stadionā tas vairākkārt noveda pie bīstamām situācijās, bet šoreiz liela daļa tāda veida uzbrukumu kļuva par salīdzinoši vieglu laupījumu pretiniekiem.

Tas Gibraltāra komandai ļāva biežāk pašiem veidot savus uzbrukumus, un otrā puslaika vidū viesiem no Latvijas vairs nebija arī teritoriāla pārsvara. Tā cīņas 66. minūtē tas pats Volkers izpildīja brīvsitienu, spēcīgi sitot bumbu pret Ivana Brkiča sargāto vārtu stabu. Pie atlēkušās bumbas pirmais piesteidzās mājinieku futbolists, kurš bumbu sita arī pa vārtu pārliktni - "ugunsgrēks" pie rīdzinieku vārtiem tika dzēsts, tiekot sveikā ar izbīli.

Atlikušajā spēles laikā bīstamākās epizodes pie komandu vārtiem veidojās pēc standartsituācijām, un rezultāts pamatlaikā nemainījās. Papildlaika pirmā puslaika izskaņā "Riga FC" aizsargi šķietami vienkāršā situācijā bumbu sita aiz laukuma gala līnijas, un Gibraltāra klubs stūra sitienu pārvērta vārtu guvumā - uz maiņu nākušais Rojs Čipolina bija acīgākais rīdzinieku soda laukumā un raidīja bumbu vārtos - 2:1.

Papildlaika pēdējās sekundēs mājinieki pretuzbrukumā guva arī trešos vārtus, kad tobrīd spēles liktenis bija jau izšķirts. Divu Gibraltāra izlases līderu gūti vārti nodrošināja UEFA mazākās dalībvalsts kluba vēsturisku iekļūšanu eirokausu pamatturnīrā.

Kā zināms, līdz šim vienīgā reize, kad Latvijas klubs spēlējis eirokausu grupu stadijā, bija 2009. gada rudenī, kad FK "Ventspils" iekļuva UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā.

Vēl arī FK "Liepājas Metalurgs" 2004. gadā sasniedza kāda eirokausa pamatturnīru, kad 2004. gadā UEFA kausa pamatstadijas pirmajā kārtā atzina Gelzenkirhenes "Schalke 04" pārākumu. To pašu laika posmā no 2002. līdz 2004. gadam trīsreiz pēc kārtas paveica arī FK "Ventspils".