"Optibet" telpu futbola Virslīgas čempionvienība FK "Raba" no 21. līdz 24. augustam Salaspilī uzņēma 2021./2022. gada sezonas telpu futbola Čempionu līgas priekšsacīkšu kārtas turnīru, netiekot pie ceļazīmes uz sacensību nākamajām cīņām.

Turnīra pirmajā mačā Latvijas pārstāvji ar 0:5 zaudēja "Kampuksen Dynamo" no Somijas, bet otrajā spēlē ar 8:3 pārspēja sacensību debitanti "Europa" no Gibraltāra. Divus vārtu guva Romāns Rožkovskis, bet pa reizei izcēlās Aleksandrs Kuļešovs, Artūrs Kuļešovs, brazīlietis Savarā, Artūrs Strazdiņš, Edgars Tarakanovs un Jevgēnijs Hercbergs.

Izšķirošajā cīņā FK "Raba" pavērsieniem un notikumiem bagātā spēlē ar 4:8 atzina 2014. gada turnīra trešās labākās komandas Nahčivanas "Araz" no Azerbaidžānas pārākumu, kopvērtējumā ierindojoties trešajā vietā. Vārtus guva Artūrs Kuļešovs, Marks Bogdanovs, Dmitrijs Jakovļevs un Artūrs Strazdiņš.

Priekšsacīkšu kārtā sacentās kopumā 32 komandas, kas sadalītas astoņās apakšgrupās. Pamatturnīra posmu sasniedza katras grupas uzvarētāja un labākā no otro pozīciju ieguvējām.

No pamatturnīra kārtas sacensības uzsāks vēl 23 klubi, cīnoties par vietu Elites kārtā. Finālturnīrs paredzēts nākamā gada aprīļa beigās.

Maijā FK "Raba" par Latvijas spēcīgāko telpu futbola komandu kļuva pēc 15 gadu pārtraukuma.

---              

Latvijas telpu futbola sacensību aktualitātēm, rezultātiem un apskatiem iespējams sekot līdzi šeit:
Facebook
Instagram
YouTube