Aizvadītajā nedēļas nogalē, 21. un 22. augustā, RFS J. Skredeļa sporta kompleksā notika divi tradicionālie Rīgas Futbola skolas rīkotie turnīri.

Sestdien ar nosaukumu Izaicinājuma kauss aizritēja sacensības starp futbola skolām. Šajā turnīrā katra skola deleģē sacensībām uzreiz trīs komandas dažādās vecuma grupās un visi rezultāti fiksējas kopvērtējuma tabulā. Tāds sacensību formāts dod priekšstatu par šobrīd spēcīgākajām skolām bērnu futbolā kopumā.

Šoreiz par uzvarētajiem kļuva viesi no BFC "Daugavpils". Šī komanda izcīnīja 9 uzvaras un sakrāja 27 kopvērtējuma punktus. Otrajā vietā ar 15 punktiem ierindojās FS "Metta", bet trešajā vietā ar 12 punktiem palika laukuma saimnieki - RFS futbolisti.

Izaicinājuma kausa izcīņu atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Nākamais turnīrs paredzēts rudenī, 2. oktobrī.

Savukārt svētdien tika aizvadīts ilggadējais Kriša Maisītāja kauss, kas tiek veltīts Rīgas Futbola skolas trenera Kriša Maisītāja piemiņai.

Kausa izcīņā startēja desmit U-12 vecuma komandas, kas tika sadalītas divās apakšgrupās. Pēc apakšgrupu turnīra sekoja izslēgšanas spēles. A grupā triumfēja Jūrmalas FS, bet B grupā pirmo vietu izcīnīja FS "Metta"/Rīga. Abas komandas tikās arī finālā, kurā ar rezultātu 3:0 savu pārākumu pierādīja FS "Metta"/Rīga.

Diemžēl šīgada turnīrā nepiedalījās tā dibinātājs un iniciators, Kriša Maisītāja audzēknis Viktors Vicehovskis, jo kopā ar RFS sieviešu komandu galvenā trenera amatā bija izbraukumā Slovēnijā. Tomēr tradīcija tika saglabāta - uzvarētājus apbalvoja cits Kriša Maisītāja audzēknis, pazīstamais futbolists Dainis Deglis.

Ar turnīru rezultātiem ir iespējams iepazīties ŠEIT un ŠEIT. Foto galerija pieejama ŠEIT.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola skola