Sestdien, 21. augustā, "Leģendu spēles" projekta ietvaros pie Latvijas Futbola federācijas (LFF) draugiem "Play-off Arena" notika futbola turnīrs "Major Cup", kurā LFF un pašvaldību vadītāji un pārstāvji meklēja kopīgu valodu futbola laukumos un ap tiem.

Futbola turnīra mērķis bija pulcēt vienkopus Latvijas pašvaldību vadītājus, parādīt tiem futbola iespējas fiziskā un sociālā aspektā. Turnīrā piedalījās vairākas komandas, kurās bija pa LFF un pašvaldību pārstāvjiem, simboliski iezīmējot to, ka abām pusēm jāsadarbojas kopīgu mērķu sasniegšanā.

"Bija tiešām liels prieks tikties ar pašvaldību vadītājiem neformālā un draudzīgā atmosfērā futbola laukumos, nevis pie ofisu galdiem. Latvijas Futbola federācija gadu gaitā ir investējusi daudz līdzekļu futbola infrastruktūras izveidē un uzlabošanā lielākajā daļā pašvaldību. Pavisam kopumā par LFF līdzekļiem ieklāti jau vairāk nekā simts laukumi, tā ka paveikts ir patiešām daudz, taču negrasāmies pie tā apstāties un vēlamies kopā ar pašvaldībām turpināt uzlabot infrastruktūru Latvijas pilsētās. Mēs visi vēlamies sekmēt veselīgu dzīvesveidu, kā arī iekļaujošu vidi sabiedrībā kopumā. Futbola laukumos mēs visi esam vienlīdzīgi, visi spēlējam vienā komandā. Ceru, ka LFF un pašvaldības būs partneri un cīņubiedri arī pēc šī turnīra norises un arī ārpus futbola laukumiem," norādīja LFF prezidents Vadims Ļašenko.

Pasākumā piedalījās vairāk nekā 15 dažādu pašvaldību vadītāji un pārstāvji, kā arī Latvijas Republikas ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs.

FOTO GALERIJA: