Latvijas čempionvienība sieviešu futbolā Rīgas Futbola skola šonedēļ Slovēnijā aizvadīja jaunās sezonas UEFA Sieviešu Čempionu līgas pirmās kārtas spēles, sacensībās piedzīvojot divus zaudējumus.

Turnīrā Latvijas pārstāves iesaistījās ar spēli pret Slovēnijas labāko komandu ŽNK "Pomurje" no Beltinci pilsētas, piedzīvojot zaudējumu ar 1:6 (1:3). Vienīgos vārtus guva Ieva Krasnova, kura pirmā puslaika kompensācijas laikā panāca rezultātu 1:3.

Citā šī turnīra pusfināla spēlē Ukrainas "Kharkiv" ar 5:1 pārspēja Bulgārijas "NSA Sofia" komandu, ar kuru rīdzinieces vēlāk tikās mačā par 3./4. vietu. Tajā Latvijas čempiones atzina pretinieču pārākumu ar 1:2 (0:0), vienīgos vārtus gūstot Anastasijai Poļuhovičai, kura 72. minūtē panāca cīņas gala rezultātu.

Mačā par 1./2. vietu "Kharkiv" futbolistes ar 4:1 uzvarēja Slovēnijas komandu.

Sieviešu Čempionu līgas turnīrs 2021./2022. gada sezonā norisinās jaunā formātā. Pirmā kārta bija viens no diviem atlases etapiem, dalot ceļazīmes uz grupu turnīru, kurā spēkosies kontinenta 16 labākās komandas un kas startēs oktobrī. Pirmo kārtu veidoja divi zari – Čempionu zars un Līgas zars. Abos zaros pirmā kārta notika divos posmos, katrā no tiem viena spēle – pusfināli un spēles par vietām. Finālu uzvarētāji (11 Čempionu zarā un 4 Līgas zarā) nodrošināja vietu otrajā kārtā.

Rīgas Futbola skola kā Latvijas čempione startēja Čempionu zarā, kur kopumā 43 komandas bija sadalītas 11 mini turnīros (desmit ar četrām dalībniecēm un viens ar trim dalībniecēm). Katrs attiecīgais mini turnīrs notika vienas dalībnieces mājvietā.

Sacensību otrajā kārtā ceļazīmes uz grupu turnīru tiks sadalītas izslēgšanas spēļu veidā, katram pārim aizvadot pa spēlei savā laukumā un viesos.

Turnīra fināls 2022. gada maijā notiks Turīnā.

Foto: Boštjan Rous