Latvijas čempionvienība sieviešu futbolā Rīgas Futbola skola šonedēļ Slovēnijā aizvadīs jaunās sezonas UEFA Sieviešu Čempionu līgas pirmās kārtas spēles.

Turnīrā Latvijas pārstāves iesaistīsies ar spēli pret Slovēnijas labāko komandu ŽNK "Pomurje" no Beltinci pilsētas. Mačs trešdien, 18. augustā, sāksies plkst. 18:00 pēc Latvijas laika.

Sieviešu Čempionu līgas turnīrs 2021./2022. gada sezonā norisināsies jaunā formātā. Pirmā kārta ir viens no diviem atlases etapiem, dalot ceļazīmes uz grupu turnīru, kurā spēkosies kontinenta 16 labākās komandas un kas startēs oktobrī. Pirmo kārtu veido divi zari – Čempionu zars un Līgas zars. Abos zaros pirmā kārta notiek divos posmos, katrā no tiem viena spēle – pusfināli 18. augustā un spēles par vietām 21. augustā. Finālu uzvarētāji (11 Čempionu zarā un 4 Līgas zarā) nodrošinās vietu otrajā kārtā.

Rīgas Futbola skola kā Latvijas čempione startēs Čempionu zarā, kur kopumā 43 komandas sadalītas 11 mini turnīros (desmit ar četrām dalībniecēm un viens ar trim dalībniecēm). Katrs attiecīgais mini turnīrs notiks vienas dalībnieces mājvietā.

Rīgas Futbola skolas un ŽNK "Pomurje" pāra uzvarētājs pirmās kārtas finālā tiksies ar Ukrainas "Kharkiv" un Bulgārijas "NSA Sofia" pāra labāko komandu. Dueļu zaudētāji spēkosies par 3./4. vietu savā mini turnīrā.

Sacensību otrajā kārtā ceļazīmes uz grupu turnīru tiks sadalītas izslēgšanas spēļu veidā, katram pārim aizvadot pa spēlei savā laukumā un viesos.

Turnīra fināls 2022. gada maijā notiks Turīnā.