"Atbildīgas spēles" Latvijas kausa Play-Off kārtu nedēļas nogalē pārvarēja seši "Optibet" Nākotnes līgas (ONL) klubi un divas Latvijas 2. līgas čempionāta komandas, nopelnot vietu sacensību astotdaļfinālā.

Sestdienas dueļos lielāko pārsteigumu sarūpēja šīs sezonas 2. līgas debitante Skanstes SK, kas ar 2:1 papildlaikā apspēlēja ONL vienību JDFS "Alberts". Cita 2. līgas pārstāve "Caramba Rīga" spraigā cīņā ar 1:3 atzina FK "Auda" pārākumu, kas atspēlējās un nodrošināja uzvaru vien pašā cīņas izskaņā.

Smagi pret vēl vienu 2. līgas pārstāvi FK "Limbaži" klājās arī FK "Tukums 2000"/TSS vīriem, kuri pretinieku laukumā bija pārāki ar 2:0, kamēr pašreizējā ONL līdervienība FK "Smiltene"/BJSS ar 2:0 Cēsīs guva virsroku pār JFC "Jelgava" no Latvijas 3. līgas turnīra.

ONL komandu dueļos sestdien "Rēzekne" ar 3:1 savu līdzjutēju priekšā apspēlēja SK "Super Nova" komandu, bet FK "Dinamo Rīga" galvaspilsētā ar 9:0 sagrāva Saldus SS/"Leevon" futbolistus.

Svētdienas mačos par sevi skaļi lika runāt pašreizējā 2. līgas līdervienība SK "Spēks" no Valmieras, kas ar 4:2 lika kapitulēt ONL vīriem no Grobiņas SC, kamēr "Albatroz" SC/FS "Jelgava", viesojoties Ludzā, vien ar 1:0 guva virsroku pār 3. līgas futbolistiem no SK "Latgols"/"Ludza".

Šīm astoņām komandām turnīra astotdaļfinālā pievienosies septiņas "Optibet" Virslīgas komandas. Izloze notiks jau 2. augustā plkst. 13:00 ar tiešraidi "Facebook", bet cīņas par vietu ceturtdaļfinālā paredzētas 7./8. augustā.

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936. gada pie prestižās trofejas tikušas 38 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 12 dažādas vienības.

Šīgada sacensību fināls 24. oktobrī notiks "Daugavas" stadionā Rīgā.