Latvijas Futbola federācijas (LFF) rīkotos UEFA B-GK licences kursus vārtsargu treneriem sekmīgi pabeidza pārdesmit audzēkņu. Specializētie vārtsargu treneru kursi darbam profesionālajā līmenī notiek tikai dažās UEFA dalībvalstīs, kurās ir atbilstoši speciālisti un izglītības resursi, un Latvija ir viena no nedaudzajām valstīm Eiropā, kas rīko šādas apmācības.

"Tas ir pirmais šāda veida kurss Latvijas Futbola federācijas vēsturē. Atļauju organizēt šādu kursu saņēmām 2019. gadā, un mēs bijām tikai viena no piecām valstīm Eiropā, kurām UEFA atļāva organizēt šāda veida kursus," norādīja LFF treneru izglītības speciālists Artūrs Biezais.

Šīs licences ieguvēji tagad drīkstēs uzsākt mācības UEFA A-GK licences kursos, kas ir visaugstākais līmenis vārtsargu treneru kategorijā. Tāpat LFF rīkoto kursu absolventi būs tiesīgi strādāt kā asistenti profesionālajā līmenī klubos un izlasēs, kā arī viņi ir sagatavoti profesionālam darbam ar vārtsargiem visās vecuma grupās.

Kursa minimālais apmācību ilgums ir 60 stundas, no kurām vismaz 40 stundas tiek pavadītas futbola laukumos. Vairāk par kursu specifiku, mērķiem un galvenajiem sasniedzamajiem rezultātiem varat lasīt angļu valodā šeit.

VIDEO:

FOTO GALERIJA: