Astoto gadu Ogres novadā veiksmīgi aizvadītas sportiski radošās dienas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām "IE[SPĒJA] 2021". Katru gadu pasākums notiek trīs dienas atpūtas kompleksā "Debesu bļoda", kur satiekas vairāki desmiti cilvēku ar īpašām vajadzībām no dažādām Latvijas pilsētām.

Tradicionāli pirmā - sporta diena - tika aizvadīta dinamiskā gaisotnē. Kā norāda viena no pasākuma organizatorēm, biedrības "LUX VIRIDIA" vadītāja Kristīne Eglīte, šogad dalībnieki bija īpaši priecīgi, jo pirmo gadu sporta dienu palīdzēja organizēt un veiksmīgi vadīt Latvijas Futbola federācijas (LFF) Izglītības nodaļas speciālists Edgars Kļenausks.

E. Kļenausks pauda prieku, ka, neskatoties uz pēdējā gada izaicinājumiem, "IE[SPĒJA]2021" organizētājiem izdevās īstenot ikgadējo pasākumu cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, norādot, ka sporta dienā tika iegūtas ne tikai pozitīvas emocijas, bet arī labi draugi. "Esmu ieguvis pirmo pieredzi šāda veida pasākumā, jo līdz šim mana pieredze saistījās ar bērnu, futbolistu, nometnēm. "IE[SPĒJA]2021" sporta diena pagāja aizraujoši un aktīvi, lielākais prieks bija par to, ka visi dalībnieki piedalījas katrā no aktivitātem, kuras sagatavojām kopīgi ar pasākuma organizatoriem. Viens no vēstījumiem, kuru vēlējos nodot dalībniekiem un pasākuma organizatoriem apbalvošanas ceremonijā, ir tas, ka katrs no šajā nometnē iesaistītajiem cilvēkiem šo dienu var ielikt "savā krājkasē"".

"IE[SPĒJA]2021" pasākuma organizatoriem E. Kļenausks norādīja, ka labprāt turpinātu veiksmīgi uzsakto sadarbību un, pārstavot LFF, piedalīsies arī citos pasākumos.

LFF Sociālās atbildības menedžere Alise Pētersone atzīmēja, ka LFF ir svarīgi atbalstīt pasākumus, kuros tiek pārstāvētas tādas vērtības kā savstarpējā cieņa, komandas gars, iekļaušana, vienlīdzība un prieks. Šajā pasākumā katram bija iespēja parādīt savu talantu, satikt citam citu, kas šajā sarežģītajā laikā atgādina, cik svarīgi esam viens otram.

A. Pētersone izteica pateicību organizatoru komandai un norādīja, ka LFF bija prieks būt daļai no "IE[SPĒJA]2021".

Sporta dienas noslēgumā "IE[SPĒJA]2021" pievienojās LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks, kurš klātesošos iedvesmoja ar savas dzīves pieredzes stāstu, norādot, cik vērtīgi, ja blakus mums ir cilvēki, kuri mūs atbalsta, ciena un mīl.

E. Pukinsks: "Atvērtība, patiesums, prieks ir vērtības, kuras pāris minūšu laikā var pamanīt cilvēkos, ar kuriem tikos. Ilgāk parunājoties, sajutu, ka cilvēki lepojas ar saviem darbiem, ar savu čaklumu un aktivitāti. Starp viņiem valda patiešām draudzīga atmosfēra. Tās ir sajūtas, kuras, ticu, ka ikviens no mums vēlētos piedzīvot savā darba vietā vai ģimenē. Sportiskais azarts, cīņasspars un neviltota interese par sportu bija tas, kas raksturoja sporta spēļu dienu. Futbola pasaulē mēs to noteikti novērtējam. Divos vārdos tā bija - patīkama tikšanās. Par to saku lielu paldies organizatoriem, LFF kolēģiem un, protams, pašiem dalībniekiem."

"IE[SPĒJA]2021" sporta dienas noslēguma apbalvošanas cerimonijā LFF pārstāvji E. Pukinsks un E. Kļenausks katram pasākuma dalībniekam pasniedza medaļu, dāvanu un īpašu LFF sarūpētu suvenīru.

Informāciju sagatavoja pasākuma organizatoru komanda no Ogres:
Biedrība "LUX VIRIDIA", Ogres Dienas centrs, Lielvārdes Dienas centrs