"Evelatus" Jaunatnes futbola čempionāts piecās vecuma grupās pēc ilgas atrašanās gaidstāves režīmā startēja 30. jūnijā. Nu jau čempionātā aizvadīts gandrīz viens mēnesis, tāpēc piedāvājam īsu apskatu par tiktāl veiksmīgākajām komandām un spēlētājiem.

U-18

Elites grupā komandas paguvušas aizvadīt pa divām vai trim spēlēm. Pagaidām ar perfektu bilanci ir četras komandas - FS "Jelgava", RFS, BFC "Daugavpils" un Liepājas FS, taču Zemgales klubs guvis jau trīs uzvaras, tāpēc iekārtojies turnīra tabulas galvgalī. Sevišķi jāizceļ otrās vietas īpašniece "Riga FC Academy", kas trīs mačos pamanījusies gūt 19 vārtus, taču neveiksme pret jelgavniekiem (2:3) liedza atrašanos augstākā vietā. Tieši "Riga FC" jaunās maiņas pārstāvji Artūrs Ostapenko un Arturs Krancmanis ar attiecīgi sešiem un pieciem vārtiem ir čempionāta rezultatīvāko spēlētāju galvgalī. Tāpat ļoti rezultatīvi spēlē arī FS "Metta" jaunā maiņa, kas divos mačos guvusi 14 vārtus. Tiesa, 12 no tiem bija pret pastarīti "Noah Jūrmala", un arī "mettiešu" klupiens pieredzēts pret FS "Jelgava" (2:3).

Meistarības grupas Rietumu zonā līdera godā ir AFA "Olaine", bet austrumos pa deviņiem punktiem ir "RFS Akadēmija" un "Valmiera FC"/BSS komandām, savukārt FK "Auda" ir seši punkti divos mačos.

U-16

Elites grupā pa trim uzvarām tikpat mačos ir divām komandām - JFC "Riga" un Babītes SK, kā trīs spēlētāji ir rezultatīvāko saraksta galvgalī. Efraims Valutadatils ar četriem precīziem sitieniem ir pagaidām labākais snaiperis čempionātā.

Meistarības grupā bez punktu zaudējumiem cīnās tikai "Valmiera FC"/BSS, par diviem punktiem apsteidzot FS "Nikars". Savukārt Attīstības grupā pirmajā vietā iekārtojusies "Futbola Parks Academy".

U-18 un U-16 Elites grupas spēļu apskati

U-15

Šajā vecuma grupā ir nevienmērīgs aizvadīto spēļu skaits - dažas komandas paguvušas izspēlēt jau četrus mačus, bet cita - vēl tikai divus, tāpēc par pilnvērtīgu ainu spēku samēros vēl pāragri runāt. Čempionāta sākums vislabākais padevies Babītes SK, kam deviņi punkti četros mačos. Viņiem seko FK "Spartaks"/"Supernova", kas vēl nav izjutis zaudējuma rūgtumu. Turnīra snaiperu sarakstā pārliecinošā pirmajā vietā iekārtojies Babītes komandas līderis Kritofers Baumanis - viņa rēķinā ir seši precīzi sitieni jeb vairāk nekā puse no visas komandas gūtajiem vārtiem.

Meistarības grupā visas komandas aizvadījušas pa trim spēlēm, un te vērojama pavisam interesanta situācija turnīra tabulā - sešām komandām no astoņām ir pa sešiem punktiem, tāpēc pirmais sešinieks tabulā sarindojies tikai pēc papildus rādītājiem. Labākā vārtu starpība ir Liepājas FS (12-4). AFA "Olaine" līderis Marks Pačepko ar sešiem vārtiem ir bombardieru saraksta galvgalī. Attīstības grupas austrumu reģionā līderpozīcijā iekārtojušies "Rakari", rietumos - FK "Iecava", bet centra zonā līderis ir FS "Metta-2".

U-14

Šajā vecuma grupā neviena no komandām nav izvairījusies no punktu zaudēšanas. Ar 10 punktiem četros mačos tabulas pirmajās rindās atrodas FS "Metta" un Liepājas FS jauno futbolistu maiņas. Liepājnieku rindās ar pieciem vārtiem izcēlies Marks Dambis.

Meistarības A grupā bez punktu zaudēšanas cīnās FA "Ventspils" un "Rēzekne", bet līderpozīcijās ir par vienu maču vairāk aizvadījušas komandas: FS "Jelgava" un "Riga FC Academy". Rēzekniešu rindās izcilu rezultativitāti demonstrē Jegors Poskrjobiševs, kam divos mačos septiņi precīzi sitieni. Attīstības grupā austrumos dominē BFC "Daugavpils-2", rietumos izceļas FK "Auda" un AFA "Olaine", bet centra zonā trīs uzvaras tikpat mačos ir LBF JFK "Daugava" komandai.

U-13

Jaunākajā vecuma grupā, kā zināms, ir visprāvākais dalībnieku skaits, tāpēc pat Elites grupas sākumstadijā komandas sadalītas četrās apakšgrupās. Austrumu 1. grupā līdera godā ir "Valmiera FC"/BSS, kas piecos mačos iekrājis astoņus punktus. Austrumu 2. grupā pa divām uzvarām tikpat mačos ir BFC "Daugavpils" un "Riga FC Academy" komandām. Rietumu 1. grupā pa septiņiem punktiem ir RFS, FA "Ventspils" un Liepājas FS, bet rietumu 2. grupā ar 33 gūtiem vārtiem četros mačos līderis ir FS "Metta". Tiesa, mettieši paguvuši piedzīvot arī vienu zaudējumu - ar 2:3 pret FS "Jelgava" komandu.

Attīstības grupā visas komandas sadalītas sešās apakšgrupās. Te var izcelt "Rēzeknes" komandu (4 uzvaras 4 spēlēs, vārtu starpība 27-1), FK "Veina" (3 uzvaras 3 spēlēs, vārtu starpība 24-0), "Riga FC Academy" (4 uzvaras 4 spēlēs, vārtu starpība 22-1) un FS "Metta-2" (3 uzvaras 3 spēlēs, vārtu starpība 42-1).