Aizvadītajā nedēļas nogalē, 11. jūlijā, tika dots starts Rīgas jaunatnes čempionātu ietvaros notiekošajam "Ādas Bumbas" turnīram. Pirmajā sabraukumā Jaunmārupes pamatskolas stadionā spēkus samēroja U-13 (2008.-2009.dz.g.) un U-15 (2006.-2007.dz.g.) vecuma grupu komandas.

Kā iepriekš vēstīts, šīm sacensībām dalībnieces nedrīkst pieteikt šī gada Latvijas jaunatnes čempionāta Elites grupas spēlētājus.

U-13 vecuma grupā, kur startē septiņas dalībnieces, aizvadot viena riņķa turnīru, pirmajā sabraukumā notika seši dueļi. Nevienai no komandām neizdevās izvairīties no punktu zaudēšanas, tomēr nedaudz sekmīgāk par konkurentēm čempionātu uzsāka FS "Metta", "Mārupes SC" un RFSA, kas divos mačos iekrāja pa četriem punktiem. FS "Metta" sagrāva SK "Līderis" komandu (10:1) un cīnījās neizšķirti pret RFK "Daugava Rīga" (2:2), savukārt mārupieši un RFSA svinēja panākumus attiecīgi pār RFS (4:2) un SK "Līderis" (10:0), savā starpā cīnoties neizšķirti – 1:1.

Tikmēr vēl vienā cīniņā RFS (3) ar 6:2 uzveica RFK "Daugava Rīga", ieņemot ceturto vietu no septiņām vienībām. Pozīciju zemāk ierindojās RFK "Daugava Rīga" (1), savukārt bez punktiem šobrīd ir SK "Līderis" un SK "Vēsma", kas šajā sabraukumā nepiedalījās.

Atlikušie mači šajā vecuma grupā risināsies sabraukumos 15. augustā un 5. septembrī.

Tikmēr vecākajā jeb U-15 grupā visas piecas dalībnieces aizvadīja pa diviem mačiem, izšķirošās cīņas atliekot uz noslēdzošo sabraukumu 5. septembrī. Līderu statusā ar sešiem punktiem grupā izvirzījušās divas vienības - "Mārupes SC", kas sarūgtināja FS "Metta" (4:3) un RFSA (1:0), kā arī SK "Līderis", kas pieveica attiecīgi RFK "Daugava Rīga" (4:3) un RFSA (2:0). Trešajā vietā ar trim punktiem atrodas FS "Metta" (4:0 triumfs pār RFK "Daugava Rīga"), bet bez punktiem cīnās RFK "Daugava Rīga" un RFSA.

Kā ziņots, sacensību galvenais uzdevums ir popularizēt futbolu Rīgas reģiona jaunatnes vidū un sekmēt jauno futbolistu meistarības izaugsmi. Pērn "Ādas Bumbas" sacensībās U-13 vecuma grupā triumfēja Mārupes SC, bet U-15 komandu konkurencē pārākā bija FS "Metta" jaunā futbola maiņa.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija