UEFA jaunizveidotajā Konferences līgā ceturtdien tika aizvadītas kvalifikācijas pirmās kārtas atbildes spēles. Tajās piedalījās arī trīs Latvijas klubi. FK "Liepāja" izbraukumā ar 4:1 apspēlēja (5-2 divu spēļu summā) Ziemeļmaķedonijas "Struga", "Valmiera FC" mājas spēlē "Daugavas" stadionā Rīgā cīnījās neizšķirti 0:0 ar Lietuvas "Sūduva" (2-3 summā), bet RFS viesos ar 4:2 papildlaikā uzveica Fēru salu "KÍ" (6-5 summā).

Atgādinām, ka sliktu laikapstākļu dēļ Fēru salās RFS nācās vairākkārt atlikt plānoto lidojumu. Ar trešo piegājienu rīdziniekiem tomēr izdevās sasniegt galamērķi spēles dienā, un ar UEFA atbalstu izdevās atlikt mača sākumu par stundu vēlāk. Tikmēr kā pirmais no Latvijas klubiem atbildes maču sāka FK "Liepāja", kas viesojās Ziemeļmaķedonijā un sacentās pret "Struga", ar ko pirms nedēļas spēlēts 1:1.

Jau spēles sākumā liepājnieki norībināja vārtu konstrukciju - pēc labi izspēlēta stūra sitiena Jevgeņija Berozkina sistā bumba lidoja tuvējā vārtu stūrīt, bet Ziemeļmaķedonijas kluba vārtsargs Urošs Džuričs to pārvirzīja uz vārtu pārliktni. Līdzīgā zīmē turpinājās arī viss pirmais puslaiks - liepājnieki mērķtiecīgāk meklēja iespējas gūt vārtus. Puslaika pamatlaika pēdējā minūtē tas arī izdevās - liepājnieki ar rikošeta palīdzību izraustīja pretinieku aizsardzību, un pēdējo akordu nospēlēja Hohans Ukpa Efjongs.

Savukārt otrā puslaika pašā sākumā trīs minūšu laikā Ukpa ar divām rezultatīvām piespēlēm apgādāja citu "Liepājas" viesspēlētāju Dodo - 3:0 jau ļāva spēlē justies droši par panākumu arī summā. Galu galā "vēju pilsētas" pārstāvji mājup pārveda vētrainu 4:1 uzvaru, brāzmainu sniegumu ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm nodemonstrējot Ukpam.

Valmieras klubam atbildes mačā derēja tikai uzvara, jo pirmajā spēlē viesos pašā izskaņā zaudēts ar 2:3. Vidzemes klubs aktīvāk iesāka spēli, turpretim "Sūduva" prioritāri domāja par savu vārtu drošību. Lai gan valmieriešiem bija vairākas iespējas, kurās varēja gūt kārotos vārtus, par tā dēvētajām simtprocentīgām iespējām tās īsti nevarēja saukt. Viesi organizēti un pacietīgi nospēlēja aizsardzībā. Lai pārspētu tādu aizsardzību, uzbrukumu pēdējiem soļiem jeb sitieniem bija jābūt sarežģītākiem un kvalitatīvākiem, kas šoreiz iegāza "Valmiera FC" komandu. Šis Lietuvas klubs eirokausos Latvijas barjeru pārvarējis ceturto reizi četros līdzšinējos dueļos. Sitieni bija 12:8 valmieriešu labā, bet gala rezultāts - labvēlīgs Lietuvas komandai.

Ceturtdienas vakara vēlākā spēle ar Latvijas klubu dalību sākās vētraini, un viss mačs bija tik neprognozējams, kā ceļš uz Fēru salām. Vitālijs Jagodinskis jau 10. minūtē izvirzīja vadībā rīdziniekus, bet nieka sešas minūtes vēlāk fērieši panāca izlīdzinājumu spēlē un atguva pārsvaru summā, jo pirmo maču Rīgā uzvarēja ar 3:2. Puslaika vidū Darko Lemajičs un Emersons divu minūšu intervālā panāca 3:1 RFS labā. Šāds rezultāts summā dāvāja Latvijas klubam labvēlīgo 5-4, bet kompensācijas laika otrajā minūtē mājinieki pēc standartsituācijas vienus vārtus atguva. Otrais puslaiks sākās ar 5-5 summā, tātad abām komandām bija vienlīdz labas iespējas izraut panākumu un tikt nākamajā kārtā.

Otrajā puslaikā arī spēles ritējums liecināja par divu līdzvērtīgu pretinieku mērošanos spēkiem. Abpusēju uzbrukumu šūpolēs kuru katru brīdi svaru kausi varēja nosvērties kādas komandas pusē ar vienu vienīgu epizodi. Miglā klātajās Fēru salās skaidrības viešanai bija nepieciešams papildlaiks, jo, abām komandām pamatlaikos izcīnot pa 3:2 uzvarām viesos, summā palika 5-5.

Papildlaika otrajā puslaikā Tomislavs Šaričs ar galvu trieca bumbu mājinieku vārtos. Šajā mačā tie bija piektie vārti, kas gūti pēc standartsituācijas izspēles. Tobrīd atlika spēlēt vēl 12 minūtes. Atlikušajā laikā fērieši vēl paguva ar standartsituācijām izveidot spriegpilnus brīžus pie RFS vārtiem, bet pie patiesi labām sitienu iespējām vairs netika - RFS ņēma virsroku ar 4:2 spēlē, ar 6-5 summā un iesoļoja nākamajā kārtā.

UEFA Konferences līgas kvalifikācijas otrajā kārtā līdz ar to spēlēs trīs Latvijas klubi: "Riga FC", FK "Liepāja" un RFS.