Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) trešdien pieņēmusi lēmumu strīdā starp "Noah Jūrmala" un Latvijas Futbola federāciju (LFF). Kā zināms, šī gada 7. aprīlī "Noah Jūrmala" iesniedza CAS apelāciju par LFF Apelāciju komitejas 22. marta lēmumu atņemt klubam LFF-A licenci, kas nepieciešama dalībai valsts čempionāta augstākajā līgā.

CAS atzina LFF Disciplinārlietu komitejas un Apelāciju komitejas lēmumu, ka klubs nav izpildījis klubu licencēšanas prasības, kā pamatotu, taču piespriesto sodu atzina par nesamērīgu, tāpēc tika lemts izteikt brīdinājumu FC "Noah Jūrmala" par LFF Klubu licencēšanas noteikumu neievērošanu, par ko klubam jāsamaksā sods Latvijas Futbola federācijai 1400 eiro apmērā. Tāpat CAS lēma, ka kluba LFF-A licence dalībai "Optibet" virslīgas čempionātā pašlaik ir saglabājama.

Abas puses atbildīgas par savu tiešo juridisko izdevumu segšanu, savukārt LFF atbildīga par CAS izdevumu segšanu.

"Sporta arbitrāžas tiesa savā lēmumā faktiski apstiprināja, ka LFF juridisko institūciju lēmums bija balstīts faktos un konkrētu noteikumu neizpildīšanā. Klubam bija jāpilda LFF Klubu licencēšanas noteikumu prasības, bet praksē ne viss no reglamentētā tika pildīts. Uzskatām, ka šajā lietā CAS lēmums faktiski ir klubam piemērojamā soda mīkstināšana," pēc iepazīšanās ar CAS lēmumu norādīja LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks.