No 10. līdz 11. jūlijam Daugavpils stadionā "Esplanāde" norisinājās tradicionālais bērnu futbola turnīrs "Daugavpils Cup 2021". Savu meistarību U-8 un U-9 vecuma grupās demonstrēja četrpadsmit komandas no dažādām Latvijas pilsētām.

"Daugavpils Cup" ir tradicionāls futbola turnīrs, kas parasti tiek organizēts pavasarī vairākās vecuma grupās, tomēr Covid-19 ierobežojumu dēļ ne 2020., ne 2021. gadā turnīrs nenotika. Pateicoties ierobežojumu mīkstināšanai, iespējas organizēt bērnu turnīrus ir atgriezušās. Daugavpilī svelmainajos laikapstākļos savu meistarību demonstrēja 2012.-2013. gadā dzimušie puiši un meitenes.

Turnīrs tika organizēts vairāku pakāpju sistēmā, dodot iespēju komandām pēc iespējas vairāk spēlēt pret līdzvērtīgiem pretiniekiem. Turnīra gaitā netika noteikti sacensību uzvarētāji vai godalgoto vietu ieguvēji, jo šādos turnīros spēļu rezultāti nav prioritāte.

Atkarībā no vecuma katra no komandām aizvadīja pa piecām sešām spēlēm, tādā veidā iegūstot pietiekamu spēļu praksi. Turnīrā piedalījās BFC "Daugavpils" 2012. un 2013. gada komandas, RFS, SK "Super Nova", SK "Super Nova Sigulda", FK "Tukums-2000"/TSS, Rēzeknes BJSS, FK "Līvāni", kā arī Ilūkstes NSS.

Rīkotāji izsaka pateicību par atbalstu turnīra organizēšanā Daugavpils Sporta pārvaldei un Daugavpils Futbola skolai. Īpašs paldies par sagādātajām konkursu dāvanām "Viva Sport", kas visiem konkursu laureātiem dāvāja jaunas "Nike" bumbas. Precizitātes un sitienu konkursos par labākajiem kļuva: Artjoms Sokolovs, Oskars Daukšts, Marks Pavlovs, Kirills Žunda, Karols Šķesters, Vladislavs Artemjevs. Balvas labākajiem pasniedza BFC "Daugavpils" meistarkomandas futbolists Ola Izraels Dele.

Informāciju sagatavoja:
BFC "Daugavpils"