Īstenojot Latvijas sporta sponsorēšanas vēsturē unikālu partnerību starp Latvijas Futbola federāciju (LFF) un SIA "Viensviens.lv", Latvijas kausa izcīņas turnīrs ieguvis nosaukumu "Atbildīgas spēles" Latvijas kauss.

Latvijas kausa turnīru SIA "Viensviens.lv" atbalsta kopš 2019. gada. Laika gaitā stiprinot abu pušu sadarbību un savstarpēji aktualizējot vēlēšanos ar šī turnīra palīdzību izcelt sabiedriski nozīmīgu tematiku, tiek uzsākta Latvijas sportam unikālas iniciatīvas realizēšana – turnīra nosaukumā ietvert saukli un aicinājumu spēlēt godīgi un atbildīgi.

"Pateicoties mūsu ciešajai sadarbībai ar LFF, kopīgiem spēkiem esam radījuši projektu, kuram nav precedentu ne tikai Latvijā, bet, cik mums zināms, arī pasaulē. Ceram, ka ar šo zīmīgo soli pievērsīsim vēl lielāku uzmanību izaicinājumiem atbildīgas un godīgas spēles jomā. Atbildīgas spēles tematikas ietveršana tik nozīmīga turnīra kā Latvijas kauss nosaukumā kalpos par pamatu vairākām citām iniciatīvām. To mērķis ir futbola un plašākas sabiedrības pasargāšana no nevēlamām sekām, kas saistītas ar pārmērīgu aizraušanos ar azartspēlēm, kā arī riskiem, kas asociējas ar spēļu rezultātu ietekmēšanu un godīgas spēles principu pārkāpšanu," pauž 11.lv valdes priekšsēdētājs Jānis Trēgers.

Viens no iniciatīvas galvenajiem mērķiem ir sabiedrības izglītošana par jautājumiem, kas saistīti ar godīgu un atbildīgu spēli gan laukumā, gan ārpus tā. Ar šādu mērķi darbību uzsāk īpaša interneta platforma www.speleatbildigi.lv.

"Godīgas spēles principu aizstāvēšana ir neatņemama sakārtotas sporta vides sastāvdaļa. LFF nekad nav vairījusies par šīm problēmām runāt atklāti, un laika gaitā esam veikuši daudz mazus un lielus soļus, identificējot, novēršot un izgaismojot negodprātīgas darbības futbola vidē. Mums šajā ziņā ir plašs vietējais un starptautiskais atbalsts. Nesenākie notikumi pašmāju futbolā, lai arī tie ir bijuši nepatīkami, vairo pārliecību, ka mūsu vide kļūst arvien sakārtotāka," pauž LFF prezidents Vadims Ļašenko. "Esam patiesi priecīgi par tik dziļu un vērtīgu sadarbību, kāda ir izvērtusies ar 11.lv. Mūsu partnera iesaiste sabiedrības izglītošanā un problemātikas akcentēšanā ir kas tāds, ko vērtējam ārkārtīgi augstu. Šis ir solis ar milzīgu pievienoto vērtību. Solis, kas sperts sabiedrības virzienā, lai vairotu tās zināšanas un izpratni gan par azartspēlēm, gan par futbola integritāti."

"Sadarbības unikalitāte ir ne tikai tajā, ka runāsim par kādu sportam aktuālu problēmu, bet arī tās formā - turnīra titulsponsors ir gatavs atkāpties no ierastā sava zīmola pozicionējuma sacensību nosaukumā par labu kādai sabiedriskai iniciatīvai. Šāds modelis Latvijā noteikti ir pirmo reizi. Ņemot vērā arī šodienas situāciju ar finansējuma piesaisti sportam, šī sadarbība ir brīnišķīgs ieguvums Latvijas futbolam," piebilst LFF Mārketinga nodaļas vadītājs Renārs Krīgers.

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936. gada pie prestižās trofejas tikušas 38 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 12 dažādas vienības.

Šīgada sacensību fināls 24. oktobrī notiks "Daugavas" stadionā Rīgā.