Latviju pārstāvošie klubi trešdien un ceturtdien uzsāka dalību 2021./2022. gada sezonas Eirokausu turnīros, aizvadot savas pirmās spēles. Uzvaras šoreiz izcīnīt neizdevās.

UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā Latvijas čempionvienība "Riga FC" trešdien izbraukumā ar 0:1 (0:0) piekāpās "Malmo" no Zviedrijas. No spēles 41. minūtes rīdzinieki atradās mazākumā, bet vienīgos vārtus 50. minūtē guva horvāts Antonio Čolaks.

Tikmēr jaunizveidotās UEFA Konferences līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā FK "Liepāja" savā laukumā spēlēja neizšķirti 1:1 (1:0) ar Ziemeļmaķedonijas "Struga", kas izlīdzinājumu panāca spēles kompensācijas laikā, RFS, spēlējot Slokā, divreiz nonāca iedzinējos ar divu vārtu starpību un noslēgumā ar 2:3 (0:2) atzina Fēru salu kluba KÍ pārākumu, savukārt "Valmiera FC" Baltijas komandu duelī izbraukumā tikās ar Lietuvas "Sūduva", cīņas noslēdzošajās sekundēs ciešot neveiksmi ar 1:2 (1:1).

Atbildes spēles notiks pēc nedēļas – "Riga FC" pretiniekus otrdien uzņems "Skonto" stadionā, FK "Liepāja" un RFS ceturtdien dosies izbraukumā, bet "Valmiera FC" tajā pašā dienā mājas spēli aizvadīs "Daugavas" stadionā Rīgā.

Foto: FK "Liepāja"