Pēc ilgas gaidīšanas pirmās jaunās sezonas spēles aizvadījuši "Evelatus" Jaunatnes futbola čempionāta dalībnieki. Sezonu uzsāk kopumā 204 komandas, kas sadalītas trīs spēku samēru grupās – Elites, Meistarības un Attīstības.

Jaunajā sezonā Latvijas čempionātu atbalsta Latvijā dibinātais mobilo telefonu un aksesuāru ražotājs "Evelatus", kas sezonas beigās sveiks godalgotās komandas ar īpašām balvām.

Čempionāta dalībnieku skaits – 204 komandas – ir jauns sacensību rekords. Turnīrs piecās vecuma grupās ilgs līdz novembra sākumam, kopumā norisinoties vairāk nekā 1300 spēlēm. Komandu sastāvos reģistrēti vairāk nekā 5000 spēlētāji.

"Vēlos apsveikt visus iesaistītos ar ilgi gaidīto sezonas sākumu. Pēdējā spēle jaunatnes čempionātā tika aizvadīta 2020. gada oktobrī - astoņus mēnešus komandas, ievērojot epidemioloģiskos ierobežojumus, cītīgi trenējās, un beidzot čempionāts ir sācies. Pagaidām vēl ne visās spēlēs drīkst atrasties līdzjutēji un tajā skaitā arī vecāki, jo čempionāta norise ir iespējama tikai saskaņā ar LFF organizēto amatieru sacensību sanitāro protokolu. Ne visiem mājas spēļu organizatoriem ir resursi, lai nodrošinātu visas protokola prasības, tāpēc vairākās vietās spēles notiek aiz slēgtām durvīm. Tomēr šeit vissvarīgākais ir, ka bērni un jaunieši beidzot var aizvadīt spēles un attīstīt savas futbola prasmes pilnvērtīgos sacensību apstākļos. Novēlu visiem veselību, izturību un pacietību čempionāta norises laikā, jo šādos apstākļos ir ļoti daudz izaicinājumu. Tikai ar kopīgu darbu un atbildības sajūtu varēsim veiksmīgi aizvadīt jaunatnes čempionāta sezonu," pauž LFF Sacensību nodaļas jaunatnes speciālists Deniss Bezuščonoks.

Teju visās grupās spēles notiks divos apļos, izņemot U-18 Elites grupas čempionātu, kur, ņemot vērā vairuma spēlētāju paralēlo dalību Virslīgas dublieru čempionātā, paredzētas viena apļa sacensības.

Šīs sezonas jaunievedums čempionāta sekotājiem būs spēļu video apskati no visiem Elites grupas U-18 un U-16 vecuma sacensību mačiem, kas būs pieejami LFF YouTube kanālā.