"Optibet" Nākotnes līgas sezonas pirmās spēles tiks aizvadītas šajā nedēļas nogalē. Pirms čempionāta sākšanās rakstu sērijā iepazīstinām ar jaunumiem visos desmit klubos.

SK "Super Nova", Aleksandrs Štekeļs:

Gatavoties šai sezonai sākām 1. februārī. Trenējāmies piecas sešas reizes nedēļā, ievērojot visus valstī noteiktos ierobežojumus bez pārbaudes spēlēm līdz 15. jūnijam, kad sākās ikgadējais 1. līgas komandu turnīrs "Mercure Rīga" kauss.

Kluba filozofija ir mainījusies, salīdzinot ar iepriekšējām sezonām, kad mērķis bija tikt Virslīgā ar pieredzējušajiem spēlētājiem. Šosezon uzticamies mūsu U-18 komandai, un dosim iespēju viņiem. Sastāvs kopš treniņu pirmās dienas praktiski nav mainījies. Šajā sezonā SK "Super Nova" sastāvā redzēsit mūsu kluba audzēkņus. No pieredzējušajiem spēlētājiem, kuri pārkāpuši 21 gada slieksnim, būs tikai trīs futbolisti: Oskars Rubenis (1999. g. dz.), Edgars Zvejnieks (1994. g. dz.) un, iespējams, vienīgais leģionārs no Irānas (1996. g. dz.). Pāreju periodā neizslēdzam varbūtību pastiprināties ar kādu spēlētāju, ja tas būs nepieciešams.

SK "Super Nova" šajā sezonā krasi pamainījies treneru štābs, un esam ļoti priecīgi, ka izdevās izveidot tik spēcīgu kolektīvu profesionālam treniņu procesam: galvenais treneris Andrejs Lapsa, treneris Igors Korabļovs, vārtsargu treneris Jurijs Trofimovs, fiziskās sagatavotības treneris Staņislavs Olijars un medicīnas speciālists Jurijs Meļņičenko.

Mūsu mērķis ir sagatavot jaunos spēlētājus Virslīgas vai ārzemju klubam un cīnīties katrā spēlē par uzvaru. Ļoti svarīgs faktors, lai jaunie akadēmijas spēlētāji redz iespēju iekļūt lielajā komandā. Šogad Latvijas kausa izcīņā plānojam piesaistīt trīs četrus perspektīvākos 2006. g. dz. puišus (dažus treniņus aizvadījuši arī pirmsezonā) un, iespējams, sezonas otrajā pusē kāds iekļausies  arī  1. līgas komandas sastāvā. SK "Super Nova" akadēmijā ir daudz perspektīvu puišu, kam jādod iespēja spert pirmos soļus pieaugušo futbolā. Šajā un nākamajās sezonās akcentu liksim uz savas akadēmijas audzēkņiem (80-90% no komandas). Tuvākā nākotnē redzam iespēju kvalificēties Virslīgai sportiskā ceļā ar saviem akadēmijas audzēkņiem.

Šīs sezonas mājas spēles aizvadīsim Rīgā, RTU stadionā, kur arī trenējamies. Centīsimies līdzjutējiem mājas spēlēs nodrošināt spēļu tiešraides un programmiņas, ceram uz skatītāju atbalstu tribīnēs.

FK "Tukums 2000"/TSS, Verners Akimovs:

Tāpat kā, pieļauju, visiem citiem klubiem, arī mums šāda veida sagatavošanās sezonai nekad iepriekš nav bijusi, tāda pieredze ir pirmo reizi. Ierobežojumu dēļ bija problemātiski īstenot visu paredzētajos ciklos, kā tam normāli būtu bijis jābūt. Kad fiziskās slodzes treniņi, kad treniņprocesā parādās spēles elementu iekļaušana… Tas viss šoreiz bija citādi, bet skaidrs, ka ar šo saskārās visi klubi.

Komandas sastāvā esam saglabājuši ap 60-70% vietējo spēlētāju no pagājušās sezonas. Pārsvarā visi tukumnieki, arī tie, kuri pērn jau apbružājās Virslīgā. Jaunās sezonas kontekstā bija divi leģionāru piesaistīšanas viļņi. Vispirms, kad vēl cerējām uz sezonas sākšanos laikā, bijām panākuši vienošanos ar vairākiem leģionāriem. Čempionātam nesākoties, darījumi, tā teikt, atcēlās, lai viņi varētu spēlēt, kur tas ir atļauts. Otrajā vilnī vienojāmies ar trim dienvidkorejiešu futbolistiem, pieteicām viņus čempionātam, bet, tā kā čempionāta sākšanās tika atlikta vēl un vēl, devām brīvību arī viņiem. Vēl skatīsimies, vai atjaunosim sadarbību ar viņiem.

Esam piesaistījuši komandai vairākus jaunus spēlētājus, tas ir no 2001. dzimšanas gada un jaunākus. Varbūt vēl kaut kādas izmaiņas būs, bet kodols jau savākts.

Ar komandu intensīvi darbojas komandas galvenais treneris Kristaps Dišlers, Pāvels Mihadjuks asistē. Tāpat kā iepriekšējos gados, mūsu mērķis ir cīnīties par uzvaru katrā spēlē. Tā tas vienmēr bijis, neatkarīgi no līgas, kurā spēlējam.

FK "Smiltene"/BJSS, Raimonds Dūmiņš:

Visgarākā pirmssezona, kāda mums bijusi. Paguvām arī paņemt pauzīti, tā ka gatavojāmies čempionātam pa diviem lāgiem. Šis bija neierasts gads. Iepriekš vienmēr tikām arī svaru zālē, šogad tas nesanāca, jo tā pieder skolai, un epidemioloģisku apsvērumu dēļ tur šoreiz nevienu nelaida. Taču šis tas mums pašiem ir arī stadionā, tā ka bez darba nepalikām. Laukumu mums notīrīja iespēju robežās, lai varam trenēties grupās arī ārā.

Nekādu pārbaudes spēļu šoreiz nebija, nesanāca. Labi, ka vēl bija tāds "Mercure Rīga" kauss, kas gan mūs nedaudz pārsteidza ar spēļu datumiem un laikiem. Mēs tomēr esam amatieru komanda, visi strādājoši ļaudis, tāpēc spēļu laiki ne vienmēr sapasēja ar mērķiem. Bet nekas - tas savukārt deva iespēju visiem uzspēlēt.

Sastāvā izmaiņas ir tādas, ka saucamie līderīši Puriņš, Apsītis, Akmins un Gaigals vairs nav pie mums, katrs aizgājis uz savu pusi. Klāt nācis spēlētājs ar Virslīgas pieredzi - Madis Oskars Miķelsons, kurš kādreiz tepat pa Smilteni grozījies. Tas arī viss - pārējais sastāvs paliek nemainīgs, piesaistīti klāt labākie jaunieši, tā ka mēģināsim pašu spēkiem arī iztikt.

Mērķis sezonai ir vienkāršs - iekost visām komandām, katrai atņemt vismaz pa diviem punktiem. Mērķa ar konkrētu vietu nav. Izkrist no līgas negribētos, jo tas tad būtu solis atpakaļ, bet teikt, ka mēs te tagad cīnīsimies par paaugstināšanos... Nu, laikam nav objektīva pamata, jo izmaiņas sastāvā nav tik lielas, nav tā, ka mēs te esam mainījuši savu attīstības kursu. Turpināsim liekt savu līniju.